Prideflaggan i pansarstål ska förmedla Försvarsmaktens buskap att deras uppdrag är att försvara allas lika rättigheter.
Prideflaggan i pansarstål ska förmedla Försvarsmaktens buskap att deras uppdrag är att försvara allas lika rättigheter. - Foto: Försvarsmakten

Prideflaggan avbildas i pansarstål

En oförstörbar prideflagga i pansarstål har tillverkats av Försvarsmakten inför årets Stockholm Pride som drar igång nästa vecka. Den ska symbolisera att mänskliga rättigheternas ska försvaras "med en vilja av stål".


Flaggan, som är skapad av en bit pansar målad i Prideflaggans färger, kommer bland annat att synas i prideparaden och utanför Pride Park i Stockholm under hela prideveckan tillsammans med budskapet "Ett försvar med en vilja av stål".

Försvarsmakten vill förmedla skydd av rätten att leva som vi själva väljer och att de mänskliga rättigheterna ska försvaras "med en vilja av stål" i en tid av ökande hot mot hbtqi-personer över hela världen, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

— Vi tycker att flaggan, tillverkad av pansar – ett tåligt och skyddande material – förmedlar ett starkt budskap inte bara till hbtqi-communityt utan till alla i Sverige om var Försvarsmakten står när odemokratiska vindar sveper över världen. Vårt uppdrag är att försvara allas lika rättigheter, och det vill vi förmedla inte minst under Pride, säger Johan Landeström, marknadschef på Försvarsmakten i pressmeddelandet.

TT
/
/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!