Lady Gaga behöver inte betala ut hittelön till dem som kidnappade hennes hundar har en domstol i Los Angeles bestämt. Arkivbild.
Lady Gaga behöver inte betala ut hittelön till dem som kidnappade hennes hundar har en domstol i Los Angeles bestämt. Arkivbild. - Foto: Jordan Strauss/AP

Lady Gaga får hittelönen på 5,5 miljoner kronor

Lady Gaga vann rättegången mot kvinnan som låg bakom kidnappningen av hennes hundar och som sedan försökte få ut hittelön genom att lämna tillbaka dem. Popstjärnan får därmed behålla belöningen på 500 000 dollar, motsvarande 5,5 miljoner kronor.


Det var i februari 2021 som Lady Gagas assistent Ryan Fischer var ute och gick med hennes tre franska bulldoggar i Los Angeles när två beväpnade män hoppade ur en bil och krävde att han lämnade över hundarna. Slagsmål uppstod när Fischer vägrade och han sköts i bröstet.

Kidnapparna fick med sig två av hundarna, Koji och Gustavo, och flydde från platsen medan Fischer låg svårt skadad på marken med den tredje hunden i famnen.

Lady Gaga erbjöd en belöning på 5,5 miljoner kronor till den som hittade hundarna och lovade att inte ställa några frågor till den som lämnade in dem. Två dagar senare lämnades hundarna in av Jennifer McBride, som hävdade att hon hittat hundarna bundna vid en stolpe.

Det visade sig dock ganska snabbt att det var McBride och pojkvännen James Howard Jackson som låg bakom stölden, och hon dömdes till två års villkorlig dom medan Jackson fick 21 års fängelse för att ha skjutit Fischer.

McBride stämde då Gaga på över 16 miljoner kronor för att hon inte betalat ut hittelönen oavsett hur det gick till när hundarna försvann, då stjärnan lovat att belöningen skulle betalas ut utan att några frågor ställdes.

Nu har en domare i Los Angeles ansett McBrides stämning vara "rättsligt otillräcklig i sin helhet" efter hennes inblandning i stölden och beslutat att Lady Gaga får behålla den utlovade hittelönen, skriver NME.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!