Lisa Marie Presley riktade skarp kritik mot Sofia Coppolas 'Priscilla'. Arkivbild.
Lisa Marie Presley riktade skarp kritik mot Sofia Coppolas 'Priscilla'. Arkivbild. - Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Lisa Marie Presley rasade mot "Priscilla"

Lisa Marie Presley rasade mot filmen "Priscilla", som hon kallade "hämndlysten" och "föraktfull". Det avslöjas efter hennes död i en läckt mejlkonversation med regissören Sofia Coppola.


I mejlkonversationen, som tidningen Variety har tagit del av, kritiserar den numera framlidna Lisa Marie Presley manuset till filmen "Priscilla", som handlar om hennes kända föräldrars kärleksrelation. Filmen är skriven och regisserad av Sofia Coppola.

I mejlen uttrycker Lisa Marie Presley oro över gestaltningen av Elvis och ber Coppola att bespara familjen "offentlig förnedring". Hon vädjar till Sofia Coppola att undvika att göra relationen mellan mor och dotter ännu mer ansträngd.

"Min pappa framstår som en förbrytare och som manipulativ. Jag, som hans dotter, ser inte min pappa i den beskrivna karaktären. Jag ser inte heller min mammas syn på min pappa. Jag ser ditt chockerande hämndlystna och föraktfulla perspektiv och förstår inte varför?", skriver Lisa Marie Presley i mejlet till Sofia Coppola.

Sofia Coppola och Priscilla Presley på filmfestivalen i Venedig. Arkivbild.

Orolig för sin mamma

"Jag kommer att vara tvungen att öppet säga hur jag känner om filmen, och offentligt behöva gå emot dig, min mamma och filmen", skriver hon vidare.

Lisa Marie Presley vädjade också till Coppola att respektera att hon fortfarande sörjer förlusten av sonen Benjamin Keough, som dog 2020.

"Jag är orolig för att min mamma inte ser nyanserna här, eller förstår på vilket sätt Elvis kommer att uppfattas när filmen släpps. Jag känner mig beskyddande mot min mamma, som har ägnat hela sitt liv åt att hedra min pappas arv. Jag är orolig att hon inte förstår intentionerna bakom filmen", skriver hon.

"Hoppas du förstår"

I ett av svaren skriver Sofia Coppola att hon hoppas att Lisa Marie Presley ska ändra sig när hon väl ser filmen.

"Jag hoppas du förstår att jag lägger stor vikt vid att hedra din mamma och porträttera din pappa med försiktighet och komplexitet."

Mejlen utbyttes bara fyra månader innan Lisa Marie Presley dog, 54 år gammal. "Priscilla" är baserad på Priscilla Presleys bok "Elvis and me" och har svensk biopremiär den 1 december.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!