Kung Charles delar ut en utmärkelse till medlemmarna i K-popbandet Blackpink för deras klimatförespråkande.
Kung Charles delar ut en utmärkelse till medlemmarna i K-popbandet Blackpink för deras klimatförespråkande. - Foto: Victoria Jones/AP

K-pop-tjejgrupp hyllas av kung Charles

Det koreanska K-popbandet Blackpink hedras av kung Charles för sitt engagemang för miljön. Under en ceremoni på Buckingham Palace fick de fyra bandmedlemmarna ta emot en av Storbritanniens mest prestigefyllda utmärkelser.


Det är för sitt förespråkande av COP26-toppmötet i Glasgow 2021 som den sydkoreanska supergruppen – som har tiotals miljoner följare på sociala medier – får en hedersvariant av den brittiska imperieorden.

"Genom denna roll uppmuntrade bandet miljontals unga människor att engagera sig i FN:s globala klimatkonferens", heter det i ett uttalande från Buckingham Palace.

Medaljutdelningen sker samtidigt som Sydkoreas president Yoon Suk Yeol är på statsbesök i Storbritannien.

— Jag applåderar Jennie, Jisoo, Lisa och Rose, mer kända som Blackpink, för deras roll i att föra ut budskapet om miljömässig hållbarhet till en global publik. Jag kan bara beundra hur de prioriterar dessa viktiga frågor vid sidan av att vara globala superstjärnor, sade kung Charles under en bankett på tisdagskvällen.

Blackpink har tidigare utsetts till ambassadörer för FN:s mål för hållbar utveckling av FN:s generalsekreterare Antonio Guterres.

Lalisa Manoban, Roseanne Park, Jisoo Kim och Jennie Kim i K-pop bandet Blackpink poserar med sina hedersutmärkelser.
TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!