Sthlm Fields
Sthlm Fields ersätter Lollapalooza nästa år. - Foto: Magnus Andersson/TT, Evan Agostini/AP

Festivalen ersätter Lollapalooza – här är artisterna som är med

Sthlm Fields ersätter Lollapalooza nästa år. Konsertserien kommer inkludera artister som Doja Cat, Toto, Molly Sandén och The Hives.


Stockholm får en ny musikupplevelse

Efter beslutet att inte hålla Lollapalooza i Stockholm nästa år, introduceras en ny musikfestival - Sthlm Fields, rapporterar TT. 

Denna festival är inte en traditionell helgfestival, utan en serie konserter som sträcker sig över tio dagar i juni och juli på Gärdet. Sthlm Fields kommer att erbjuda ett brett spektrum av musikgenrer.

Inget Lollapalooza i Stockholm nästa år

Bekräftade artister

Bland de redan bekräftade artisterna för Sthlm Fields finns Greta Van Fleet och Wolfmother som spelar den 28 juni, The Hives och Viagra Boys den 6 juli, samt hiphopstjärnan Doja Cat dagen efter. Rockbandet Toto och Molly Sandén är också inplanerade.  

Biljetterna säljs separat för varje kväll, men det finns även en exklusiv biljett som ger tillgång till alla spelningar i serien: 

 — Det blir en biljett, som finns i begränsat antal, som är exklusiv och ger access till en oerhört bred musikupplevelse, säger Alexander Kihlström, kommunikationsansvarig för Lollapalooza Stockholm, till TT.

Kaos efter detaljen i Molly Sandéns festbild: "Skärp dig!"

Foto: Marcus Gustafsson/TT

Sthlm Fields – en mångsidig musikserie

Namnet Sthlm Fields användes först för en rockfestival i Stockholm 2014. Nu återupplivas namnet för denna unika konsertserie. Enligt Alexander Kihlström erbjuder Sthlm Fields "en konsertserie, med festivalkänsla över längre tid, där det finns många genrer för alla".

Ersätter Lollapalooza

Sthlm Fields tar platsen för Lollapalooza, som tidigare arrangerats av Live Nation på Gärdet i Stockholm varje år sedan 2019, med undantag för pandemiåren. Lollapalooza har tidigare haft storheter som Foo Fighters, Billie Eilish och Travis Scott som huvudakter.

Lollapalooza Stockholm är en del av den internationella musikfestivalen Lollapalooza, som ursprungligen grundades 1991 av Perry Farrell från rockbandet Jane's Addiction. Den första Lollapalooza-festivalen hölls i Chicago, vilket sedan blev dess permanenta hem från 2005. Konceptet har expanderat globalt, med festivaler i bland annat Chile, Brasilien och Argentina. Europas första Lollapalooza hölls i Berlin 2015.

Alexander Kihlström har kommunicerat till TT att musikfestivalen tar en paus nästa år för att använda den tiden till att utvärdera och göra förbättringar på alla områden. 

— Ja, jag kan inte säga mer detaljer kring när festivalen kommer tillbaka. Det finns ett sug och ett intresse för festivaler som har väldigt stora internationella akter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!