SZA på Met-galan 2022. Arkivbild.
SZA på Met-galan 2022. Arkivbild. - Foto: Charles Sykes/AP/TT

Billboard: SZA nu en av de största

SZA utses till en av de största popartisterna 2023. Hon har haft sitt bästa år med två hitlåtar, och sällar sig till nu till den "inre kretsen" av 2020-talets popartister.


Det skriver Billboard, som är i färd med att sammanställa listan med årets tio största artister, där SZA nu placeras som tvåa.

Den amerikansk singer-songwritern Solána Imani Rowe, som artisten egentligen heter, släppte sitt andra album "SOS", i slutet av 2022. Det blev upptakten till ett år fyllt av topplistor, turnéer, Tiktok-spridning och flest Grammynomineringar – hela nio stycken.

Artisten rivstartade med att sätta rekord första veckan efter albumsläppet med 318 000 strömningar – hittills största strömningen för ett r'n'b-album. Därefter etta på Billboards albumlista tio veckor i rad.

Låten "Kill bill" placerade sig stabilt bland de tio första på Billboards hot 100-lista. Parallellt fick låtarna "Blind,” “Love Language,” “Low” och "Snooze" stor draghjälp på Tiktok.

Mot slutet av året ligger "SOS" 3:a som årets album och låtarna "Kill bill" och "Snooze" är 3:a respektive 9:a. SZA är den enda artisten med två solobidrag utan ackompanjemang i årets Billboard hot 100, topp tio.

TT
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!