Krist Novoselic, Dave Grohl och Kurt Cobain 1993, två år efter att 'Nevermind' släpptes. Arkivbild.
Krist Novoselic, Dave Grohl och Kurt Cobain 1993, två år efter att 'Nevermind' släpptes. Arkivbild. - Foto: Mark J Terrill/AP

Nirvanas omslagsbild kan överklagas

Spencer Elden har rätt att stämma Nirvana för nakenbilden av honom som bebis på omslaget till albumet "Nevermind". Det framhåller en federal rättsinstans som nu skickar tillbaka Eldens stämningsansökan till kalifornisk domstol, uppger nyhetsbyrån AP.


Gatukonstnären Spencer Elden, i dag 32 år, är jämngammal med albumet som släpptes 1991. Han var bara några månader när han fotograferades som nakensimmande bebis och blev omslagspojke på Nirvanas album. 2021 stämde Spencer Elden bandet. Han framhöll att hans vårdnadshavare aldrig hade givit något skriftligt tillstånd och menade att bandet hade överträtt federala stadgar mot barnpornografi.

Kalifornisk domstol ansåg dock att han väntat för länge med sin stämningsansökan. Men den federala rätten har nu gjort en annan bedömning. Varje ny publicering av bilden kan innebära en "ny personlig skada" enligt rätten som hänvisar till den jubileumsversion av skivan som gavs ut i samband med 30-årsjubileet 2021.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!