Johanna Fläring, Elina Thorsell, Cecilia Kallin och Bodil Bergström i Timoteij. En gammal låt med gruppen får nytt liv i storserien 'Dr Death' i amerikansk tv. Arkivbild.
Johanna Fläring, Elina Thorsell, Cecilia Kallin och Bodil Bergström i Timoteij. En gammal låt med gruppen får nytt liv i storserien 'Dr Death' i amerikansk tv. Arkivbild. - Foto: Maja Suslin / TT

Därför dyker Mellolåten upp igen – på engelska

För snart 14 år sedan slog Timoteij igenom i Melodifestivalen. Nu får gruppens hitlåt "Kom" nytt liv i en engelsk version i en amerikansk dramaserie.


Det handlar om låten "Kom", som kom femma i Melodifestivalen 2010. Häromdagen släpptes en ny version på engelska, skriver Aftonbladet.

Det är ett oväntat låtsläpp eftersom gruppen Timoteij splittrades 2016.

Anledningen är att låten "Come" finns med i den andra säsongen av tv-serien "Dr Death" som nyligen släppts på den amerikanska strömningstjänsten Peacock.

Låten är inte en ny inspelning utan en gammal version som spelades in när gruppen fortfarande jobbade ihop, berättar låtskrivaren Gustav Eurén för tidningen.

Tv-serien "Dr Death" handlar om skandalkirurgen Paolo Macchiarini som dömdes till fängelse för misshandel efter att ha utfört transplantationer av en syntetisk luftstrupe på patienter på Karolinska institutet och Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Serien börjar visas på TV4 den 18 januari.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!