Britney Spears
Britney Spears berättar om sin framtid gällande musiken – med en väldigt otäck bild. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Britney Spears chockar med blodig bild – det betyder den

Nej – trots alla rykten så jobbar Britney Spears INTE på en ny skiva. Något hon meddelar med en väldigt otäck och blodig bild.


Popsångerskan Britney Spears dementerar med emfas alla rykten om att hon skulle jobba med en ny skiva. "Jag kommer aldrig att återvända till musikindustrin" skriver hon på Instagram och avslutar med tre utropstecken för att förstärka budskapet, uppger Variety.

Följarna i chock efter bilden på Britney Spears och hundarna: "Hon behöver hjälp"

Inlägget publicerades efter en uppgift från Page Six om ett nytt samarbete mellan Spears, den brittiska sångerskan Charli XCX och den amerikanska låtskrivaren Julia Michaels.

"När jag skriver är det för att ha kul eller för andra personer !!!" fortsätter Britney Spears under en bild av renässanskonstnären Guido Renis bild av Salome med Johannes Döparens huvud på ett fat.

Guido Renis målning Salome på ett museum i Rom. Bildkälla: AP Photo/Gregorio Borgia/TT Bild

Meningen bakom tavlan av Guido Reni som Britney Spears la ut

Guido Reni var verksam under barockepoken. Han blev oerhört känd för sina tavlor med ofta kristna och bibliska motiv, men han gjorde även flera mytologiska målningar.

Just den tavlan som Britney Spears bildsatt sin text med har en djupare mening. Det konstmuseum i Chicago där en liknande tavla hänger med samma tema skriver på sin hemsida om verket. 

De berättar att målningen föreställer Salome när hon tar emot Johannes Döparens huvud på ett fat – en fruktansvärd belöning hon valde efter att ha behagat sin styvfar Herodes genom att utföra en förförisk dans.

Enligt museet så har just den här delen av det Nya testamentet länge varit populär i italiensk konst. Detta då motivet kombinerar både våld, religion och erotik.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!