Hooja är i Oslo tillsammans med sin radiostyrda älg 'Björn'. Men inför en konsert stoppades duon av polisen efter att någon ringt polisen i tron att artisterna hanterade en riktig älg. Arkivbild.
Hooja är i Oslo tillsammans med sin radiostyrda älg 'Björn'. Men inför en konsert stoppades duon av polisen efter att någon ringt polisen i tron att artisterna hanterade en riktig älg. Arkivbild. - Foto: Caisa Rasmussen/TT

Hoojas fejkälg polisanmäld i Norge

Hooja och DJ Mårdhund är i Oslo tillsammans med sin älg "Björn" för att uppträda. Men inför konserten stoppades duon av polisbuss efter att någon boende i närheten ringt polisen i tron att artisterna hanterade en riktig älg.


— Vi parkerade bilen, backade ner älgen. Vi höll på att tjorva lite därför att det var ju trappsteg upp och han går ju inte så bra i trappor, säger DJ Mårdhund till SVT Norrbotten.

— Så bara hips-vips, några minuter senare, kommer en stor piketbuss och kör järnet. De blockerar bilen och kommer utkutande och säger att de har blivit tillkallade för en lös älg, fortsätter han.

Den radiostyrda älgen "Björn" är välkänd i Sverige, men uppenbarligen inte i Norge. Det slutade med att duon fick förklara situationen för polisen och att alla skrattade.

— Det är typiskt också, när man åker ut i världen...

TT
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!