Det finns frågetecken om filmatiseringen av en biskops omtalade otrohetsaffär. Arkivbild.
Det finns frågetecken om filmatiseringen av en biskops omtalade otrohetsaffär. Arkivbild. - Foto: Amir Nabizadeh/TT

Avkragad biskop "chockad" av otrohetsfilm

Den tidigare biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.


Nu håller produktionsbolaget Scandinavian Content Group på att göra film av händelsen. Men ingen har kontaktat Petersson om projektet och han är starkt kritisk.

— Jag blev chockad, inte bara över att inte hört om det utan eftersom det handlar om vanliga människor som man helt plötsligt lämnar ut på det här sättet, säger han till Aftonbladet.

Jonas Karlsson ska enligt Moviezine spela huvudrollen, men hur det blir med den saken återstår att se.

"Jag utgick naturligtvis ifrån att Thomas Petersson var informerad om det här projektet", skriver han i ett sms till Expressen.

Senare på torsdagen kontaktas tidningen av Karlsson agent som uppger att förhandlingar om hans medverkan inte inletts och "således finns inget avtal på plats".

Petersson gav i år ut boken ”Avkragad” med journalisten Claes de Faire som medförfattare. Även de Faire är kritisk och kallar hela idén "ett stort potentiellt förtal".

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!