Joel Adolphsson, Clara Henry och Martin Stokke Mathiesen är huvudrollsinnehavare i musikalen 'Dear Evan Hansen'.
Joel Adolphsson, Clara Henry och Martin Stokke Mathiesen är huvudrollsinnehavare i musikalen 'Dear Evan Hansen'. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Clara Henry gör musikaldebut

När musikalen "Dear Evan Hansen" har Sverigepremiär gör Clara Henry debut på musikalscenen. "Jag höll nästan på att gå i taket när jag fick veta att jag fått rollen", säger skådespelaren och den tidigare Youtube-profilen, i ett pressmeddelande.


Huvudrollen Evan Hansen görs av 23-årige skådespelaren Martin Stokke Mathiesen. Clara Henry spelar hans kärleksintresse, Zoe Murphy.

Andra medverkande är Youtube-profilen Joel Adolphson, och skådespelarna Sussie Eriksson och Peter Eggers.

"Som publik kommer man både få skratta och bli berörd, känslor vi hoppas ska stanna kvar i deras hjärtan", säger Sussie Eriksson.

Musikalen handlar om Evan Hansen som känner sig utanför i skolan. När en pojke på skolan tar sitt liv uppstår ett missförstånd som får pojkens föräldrar att tro att han och Evan var bästa vänner. Evan ser det som en möjlighet att äntligen passa in, och rättar inte till missförståndet.

Musikalen hade världspremiär 2015, och spelades på Broadway fram till 2022. Den har tilldelats sex Tony Awards, och gjorts till långfilm.

"Dear Evan Hansen" har Sverigepremiär 23 januari 2025, på Intiman i Stockholm. Markus Virta står för regi och orkestern leds av Nils-Petter Ankarblom.

TT
/
/
/
Z.E
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!