2019 var senaste gången Coachella Valley music and arts festival kunde genomföras. I år är det dags igen. Arkivbild.
2019 var senaste gången Coachella Valley music and arts festival kunde genomföras. I år är det dags igen. Arkivbild. - Foto: TT

Musikfestivaler droppar alla restriktioner

USA lättar nu på coronarestriktionerna i allt snabbare takt. Musikfestivalerna Coachella och Stagecoach avslöjar att det inte längre kommer att finnas några covidrelaterade hinder för inträde – inte ens ett negativt test.


Inte heller kommer munskydd behöva störa bilden på de miljontals selfies som kommer att tas i öknen i Indio i Kalifornien.

Coachella äger rum under två helger – den 15–17 respektive 22–24 april – och på gästlistan finns namn som Billie Eilish, Kanye West, Harry Styles och Swedish House Mafia. Festivalen fick ställas in de båda pandemiåren 2020 och 2021.

Stagecoach, som är en av världen största countrymusikfestivaler, går av stapeln 29 april-1 maj, också den i Indio, Kalifornien.

Även Disneyland och Walt Disney World meddelar att de från och med torsdag inte längre kommer att kräva ansiktsmasker för fullt vaccinerade gäster i nöjesparkerna, vare sig inomhus eller utomhus. Gäster som inte är helt vaccinerade måste dock fortsätta att bära mask inomhus.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!