Drottning Silvia och Patrick Sommerlath
Patrick Sommerlath träder nu fram och berättat att han är den man som misstänktes för sexköp. - Foto: Pontus Höök/TT Bild, Stella Pictures.

Det sa Patrick Sommerlath till drottning Silvia om misstänkta sexköpet

Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath träder nu fram och berättar att han är den man med kopplingar till kungafamiljen som har anklagats för att ha köpt sex på en thaimassagesalong på Östermalm.


Nu träder drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath, 52, fram och berättar att han är den som i tidningarna omskrivits som den man med kopplingar till kungafamiljen som misstänkts för sexköp.

Han anklagades för att ha köpt sex på en thaimassagesalong på Östermalm – samma salong där en välkänd svensk nöjesprofil erkänt att han köpte sex.

Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath. Bildkälla: Stella Pictures.

Patrick Sommerlath och kungen. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med Svensk Dams journalist Johan T Lindvall erkänner Sommerlath att han lämnade Sverige för att undkomma att polisen skulle kunna delge honom. 

Nu är det misstänkta sexköpet preskriberat, och Sommerlath befinner sig fortfarande utomlands.

Patrick Sommerlath hävdar att han är oskyldig till sexköpet, och säger i intervjun att han aldrig någonsin har köpt sex.

Kungen, Patrick Sommerlath och drottning Silvia. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Det sa Patrick Sommerlath till drottning Silvia om det misstänkta sexköpet

Patrick Sommerlath bor i Nedre sjöflygeln vid Drottningholms slott, och kritik har riktats mot Hovet och Drottning Silvia som har anklagats för att ha "gömt Sommerlath". Helt absurda anklagelser, menar Sommerlath.

I intervjun med Svensk Dam får Patrick frågan om han i samband med att han blev anklagad för sexköpet någonsin berättade om det hela för kungen eller drottningen.

– Ja, jag berättade att jag hade fått en kallelse, men att jag var helt oskyldig. Det var drottningen jag pratade med, säger Patrick Sommerlath i intervjun.

Anledningen till att Sommerlath nu väljer att träda fram är för att kungafamiljen och hovet har blivit lidande för anklagelserna.

Drottning Silvia var medveten om anklagelserna mot Sommerlath. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

Patrick Sommerlath är son till drottning Silvias mellersta bror Walther Sommerlath och Michele Sommerlath. Här ser vi Patrick gratuleras till sin student av drottning Silvia och kronprinsessan Victoria, utanför Bromma Gymnasium 1990. Bildkälla: Yvonne Åsell/Svenskt Pressfoto/TT Bild

Thaimassagesalongen på Östermalm var bordell

Polisen bedrev i flera månader hård spaning på den thaimassagesalongen på Östermalm där Patrick Sommerlath anklagades för att ha köpt sex.

Under den fysiska spaningen la polisen märke till en märklig detalj – nämligen att salongens ägare och massöserna gått ut med hundbajspåsar från salongen.

Påsarna har de slängt i offentliga papperskorgar en bit bort från salongen. I de slängda påsarna har det funnits våtservetter och använda frysta kondomer. Enligt förundersökningsprotokollet rör det sig om över 100 stycken frysta kondomer.

Anteckningsblock från thaimassagesalongen som även var en bordell. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

Även under polisens tillslag mot bordellen hittas frysta kondomer – i frysen på salongen låg ett glasspaket med två frysta kondomer i. När den kvinna som sålde sex till den dömda nöjesprofilen fick en fråga av polisen om de frysta kondomerna kunde hon inte svara.

I bordellhärvan förekom förutom Patrick Sommerlath även en välkänd politiker, elitidrottare, en framgångsrik vd och så den nöjesprofil som har erkänt sexköp.

I april 2023 dömdes innehavaren av thaimassagesalongen, en man i 70-årsåldern, till fängelse i 2 år och 3 månader för grovt koppleri.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!