Artisten Clara Klingenström gjorde succé i Melodifestivalen.
Artisten Clara Klingenström gjorde succé i Melodifestivalen med låten ”Behöver inte dig idag”. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Jessica Gow/TT

Artisten Clara Klingenström bor på 17 kvadratmeter: "Värt det"

Artisten Clara Klingenström gjorde succé i Melodifestivalen med låten ”Behöver inte dig idag”. För Nyheter24 berättar hon nu om varför hon sover på en bäddsoffa, och hur man går till väga när ens lägenhet inte har någon dusch.


Sångerskan och låtskrivaren Clara Klingenström, 27, slog igenom i Melodifestivalen 2021. Med låten ”Behöver inte dig idag” slutade hon på en femteplats i finalen. Efter succén i Melodifestivalen kammade hon senare samma år hem “Årets genombrott” på Rockbjörnen. 

Men hur bor egentligen artisten? 

Clara Klingenström bor i en lägenhet på 17 kvadrat 

Just nu är Clara Klingenström bosatt på Södermalm i Stockholm, på en relativt liten yta, något som Leva & Bo var först att rapportera om. 

– Det är en liten lägenhet på 17 kvadrat och jag bor i andra hand, och jag hyr av en familj. Den är väldigt liten, men jag har fått ihop det bra med bäddsoffa och klaffbord, berättar Clara Klingenström för Nyheter24 och tillägger: 

– Det är rätt skönt också, då slipper man samla på sig massa grejer.  

Artisten Clara Klingenström om lägenheten i Stockholm – och huset på Gotland

Clara beskriver att hon i framtiden vill ha ett större boende med ett mer ordentligt kök, och inte bara ett pentry, men att hon trivs bra i lägenheten. Det är däremot en aspekt med boendet som hon uppskattar desto mindre. 

– Jag har ingen dusch i lägenheten, så det är lite segt. Men jag valde att ta den här lägenheten eftersom jag har bott i kollektiv och har flyttat runt jättemycket sen jag var 16 år gammal. När jag fick den här lägenheten så kändes det så skönt att bo själv, så det är värt det, berättar Clara och fortsätter: 

– Jag går till gymmet och duschar, eller springer till skivbolaget som är i närheten och lånar dusch. 

Artisten har även ett boende på Gotland, där hon är född, som hon och syskonen fick ärva av deras pappa efter hans bortgång. Clara Klingenström menar att det är underbart att kunna spendera tid i Stockholm varvat med huset på Gotland. 

– Det är ett jättefint gammalt hus som är byggt i olika delar. Den äldsta delen av huset är från 1500-talet, så det är ett riktigt gammalt gotländskt kalkstenshus, berättar Clara Klingenström för Nyheter24. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!