Alexandra Torgrip och Einár
Alexandra Torgrip och Einár var ett par i många år innan han kallblodigt mördades. Nu berättar Alexandra om sitt sista möte med Einár, som ägde rum bara några dagar före hans död. - Foto: Instagram/Alexandra Torgrip

Alexandras gripande ord: "Det gjorde jag och Einár sista gången vi sågs"

"Den här dagen hemsöker mig till djupet", skriver Einárs flickvän Alexandra Torgrip nu om den sista gången hon träffade Einár.


Det var den 21 oktober 2021 som den svenska rapstjärnan Einár sköts till döds utanför sin bostad i Hammarby Sjöstad. Efter lämnade han sig sin mamma, pappa, syskon och så flickvännen Alexandra Torgrip.

Einár och Alexandra hade varit ett par i många år när han plötsligt rycktes ifrån henne. 2 år har nästan gått på dagen sedan Einárs död, och mordet är ännu ouppklarat.

Nils "Einár" Grönberg blev bara 19 år. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Alexandra har hunnit fylla 21 år. Under åren pratat öppet om sorgen efter sin pojkvän, och förra sommaren medverkade hon i en musikvideo med en av Einárs låtar som släppts postumt, och i videon till låten "Kolla mig i ögonen" sågs Alexandra bland annat i Einárs karakteristiska keps från det italienska modehuset Gucci.

Einár slog igenom med låten "Katten i trakten" år 2019. Bildkälla: Karin Wesslén/TT Bild

Alexandra Torgrip berättar på Instagram om sista gången hon träffade Einár

På Instagram har Alexandra idag 125 000 följare, och där uppdaterar hon om sitt liv. 

Einár och Alexandra var ett par i många år. Bildkälla: Instagram/Alexandra Torgrip

Under dagen delade Alexandra med sig av en serie bilder och videos på Einár, och då berättade hon om deras sista möte någonsin, som ägde rum den 17 oktober 2021 – bara några dagar innan han mördades. 

"För två år sen idag åkte jag till Amsterdam och kramade om dig för sista gången i livet medans du sov, helt säker på att vi skulle ses igen om några dagar, fanns inte en enda annan tanke. Jag hade gett hela min värld för att kunna dra tillbaka tiden och varit med dig iallafall dom sista dagarna jag kunde. Den här dagen hemsöker mig till djupet. Saknar dig så mycket Nils, tänker på dig konstant", skriver Alexandra till en bild på sig själv och Einár vid en badrumsspegel.

Alexandra Torgrip och Nils "Einár" Grönberg. Alexandra berättar nu om deras sista möte. Bildkälla: Instagram/Alexandra Torgrip

Mordet på Einár 

Under mordnatten den 21 oktober 2021, strax före 23.00 så ska Einár och två vänner, även de rappare med kopplingar till kriminella nätverk, ha jagats av maskerade gärningsmän. Einár ska då ha tagit sig till en port för att söka skydd, men nyckelbrickan till porten fungerade inte.

– Einár springer mot sin port men av någon anledning springer han istället mot grannporten, troligtvis för att den är närmast, men där funkar inte hans nyckelbricka och han kommer inte in, har en källa sagt till Aftonbladet.

På grund av den hotbild som fanns mot honom så levde Einár med skyddad adress. Här, i Hammarby Sjöstad i Stockholm, så sköts han ihjäl. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild 

Det som sedan hände har beskrivits som en ren avrättning. Ett tiotal skott sköts mot Einár.

Över 350 förhör hölls i jakten på att identifiera den maskerade man som kallblodigt avrättade Einár i Hammarby Sjöstad. Polisen utredning var omfattande – men har ännu inte resulterat i att någon gärningsman gripits. 

I oktober 2022 – ett år efter mordet – meddelade polisen att de tror sig veta vilka som ligger bakom dödsskjutningen, rapporterade då TV4.

Trots det stod det i somras klart att fallet flyttats till polisens "kalla fall"-avdelning, något som Nyheter24 då skrev om. 

Efter Einárs död så hedrades hans minne av tusentals fans som lämnade ljus och blommor vid platsen. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!