Nils Einar Grönberg och flickvännen Alexandra Torgrip
Det släpps ny musik med Einár. I videon till låten "Kolla mig i ögonen" ser vi Einárs flickvän Alexandra Torgrip. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Youtube. Bilden är ett montage.

Ny musik med Einár – släpper musikvideo med Alexandra Torgrip

Nu släpps postumt fyra låtar med Einár. EP:n heter "Einár", och i musikvideon till låten "Kolla mig i ögonen" ser vi Einárs flickvän Alexandra Torgrip. "Alltid älskad, ännu mer saknad", skriver Alexandra.


Rapparen Nils "Einár" Grönberg blev bara 19 år. Den 21 oktober 2021 så sköts han till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm. 

Blommor och ljus i närheten av platsen där Einár mördades i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Under sin intensiva karriär – som inleddes med "Katten i trakten" hann Einár bli en av Sveriges mest hyllade artister och på två år släppte han fyra album, det sista fick titeln "Unge med extra energi" och kom 2020.

Einár kammade även hem flera prestigefyllda priser och utmärkelser, bland annat fick han P3 Guld-priset för årets låt 2019, och på Grammisgalan 2020 vann han priser i kategorierna Årets hiphop och Årets nykomling. Under flera år var Einár även ofta den mest streamde artisten på Spotify.

Einár på P3-Guld i januari 2020. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Släpper ny musik och video till "Kolla mig i ögonen"

Natten mot den 7 juni släpptes det ny musik från Einár. På Instagram delade hans flickvän Alexandra Torgrip omslaget till EP:n med titeln "Einár". Totalt är det fyra låtar: "Lilla Nisse", "Annan värld", "Koppla av" och "Kolla mig i ögonen".

"Alltid älskad, ännu mer saknad", skriver Alexandra på Instagram. I kommentarsfältet har Einárs mamma Lena Nilsson skickat flera hjärtan, och även Viktor Leksell kommenterar med en vit duva och hjärtan.

Till låten "Kolla mig i ögonen" har det även släppts en musikvideo skapad av Kristian A. Söderström och producerad av Einárs mamma. 

I musikvideon får vi följa Alexandra Torgrip under en kväll, där hon bland annat tar på sig Einárs signaturkeps från Gucci och tittar på fina klipp på henne och Einár från deras resor och liv tillsammans.

Alexandra Torgrip i Einárs musikvideo till låten "Kolla mig i ögonen". Bildkälla: Youtube

I kommentarsfältet hyllas videon och musiken av fansen.

"Älskade älskade Nils, vi saknar dej så. Föralltid Sveriges bästa rappare"

"Vila i frid, så vacker du är Alexandra"

"Einar kommer att alltid vara Sveriges bästa"

"Han föddes som en kung, och dör som en legend️. Vila i frid Nisse"

"Denna låt kommer spelas över hela världen 160%"

"Vad ska man säga. Nils en svensk legend som bara hade börjat. Vila i frid"

Här kan du se videon: 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Många avhopp från Eurovision i Malmö

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

2 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.