Svensk rappare åtalas
En svensk rappare åtalas nu misstänkt för bokföringsbrott. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild

Svensk rappare i konkurs – åtalas för ekobrott

​En svensk välkänd rappare i 50-årsåldern med flera hits på sin reportoar och miljontals streams på Spotify, åtalas nu i ett ekobrottsmål. Läs mer här på Nyheter24.


En svensk välkänd rappare i 50-årsåldern med flera hits på sin reportoar och miljontals streams på Spotify, åtalas nu i ett ekobrottsmål. 

Han är misstänkt för att under år 2021 ha struntat i att bokföra totalt 393 affärshändelser om sammanlagt 979 334 kronor. 

En svensk rappare åtalas nu, misstänkt för bokföringsbrott. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

Över en halv miljon kronor av summan rörde sig om inbetalningar, och 447 039 kronor var utbetalningar.

I januari 2023 så försattes artistens bolag i konkurs. Ärendet drivs av en åklagare på Ekobrottsmyndigheten, skriver nyhetsbyrån Siren.

Ur stämningsansökan mot artisten. Bildkälla: Ekobrottsmyndigheten

Runar Sögaard avtjänade fängelsestraff för grovt bokföringsbrott

Tidigare har Nyheter24 skrivit om den norska predikanten Runar Sögaard som nyligen avtjänade ett långt fängelsetraff för sju fall av skattebrott och tre fall av grovt bokföringsbrott. 

Efter att ha släppts ut från fängelset så åtalades han på nytt, misstänkt för att i maskopi med en kvinna ha lurat äldre personer på pengar i en penningtvätthärva. 

Runar Sögaard fick in 72 000 kronor på kontot. Han tog ut flera tusen kronor från en bankomat, innan han satte sprätt på resten av pengarna. Bildkälla: Polisens förundersökningsprotokoll

På 11 dagar brände Runar Sögaard totalt 72 000 kronor från bedrägerihärvan. Nyheter24 kartlade då vad pengarna gått till – och det handlade bland annat om lyxrestauranger, exklusiva praliner, guldsmycken till en känd kvinna och en hotellnatt.

Kända profiler med problem hos Kronofogden

Runar är inte den enda kända profil som har haft ögonen på sig den senaste tiden. Nyligen skrev även Nyheter24 om hur Kronofogden under en utmätning hos en välkänd influencer tog en märkesjacka och guld till ett värde av 90 000 kronor.

Även artisten och den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson har haft en uppmärksammad tvist med Kronofogden – men efter en deal med Försäkringskassan är Gunillas ärende nu nedlagt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!