En person knarkmisstänkt på P3 Guld

Polisen fortsätter kolla droger på musikgalorna.


Under efterfesten till gårdagskvällens stora P3 Guld-gala i Göteborg slog polisen till och en person är misstänkt för narkotikabrott.

Tidigare har polisen gjort uppmärksammade tillslag på bland annat Grammisgalan, där den kvällens stora kung Andreas Kleerup var mycket kritisk mot polisens tillvägagångssätt.

I går var det alltså dags igen. Civilpolis fanns på plats på efterfesten till P3 Guld för att leta efter misstänkt narkotikabruk bland festdeltagarna.

– I samband med galan och efterfesten till den kommer vi att göra en narkotikakontroll, säger Jan Strannegård som är presstalesman för polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

Sent i går natt uppgavs enligt källor en person från södra Sverige, enligt uppgift kompis till en av artisterna, ha testat misstänkt positiv i en poliskontroll.

Artisterna på P3 Guld gillar inte att polisen är där och förstör stämningen.

– Det är lite provocerande, det finns ju många fler tillfällen att plocka folk för narkotika än på sådana här galor. Men de vill väl visa att de är här och göra lite reklam för sig själva, säger Anders Fridén, sångare i In Flames till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!