1 av 4
- Foto: AP Photo/Danny Moloshok
2 av 4
- Foto: AP Photo/Adam Butler, File/Scanpix
3 av 4
- Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX

Snow Patrol-sångaren: Jag har testat syra

Albumaktuella Snow Patrol och deras sångare Gary berättar om sina drogerfarenheter, den knäckande skönheten i Kalifornien och de där vackra svenska tjejerna.


Den 14:e november släpper Snow Patrol sitt nya album Fallen Empire prytt av en mäktig Malibu-örn inspirerad av den lyxiga, naturbedårande inspelningsplatsen i Kalifornien. Bandets sångare och textförfattare Gary Lighthouse berättar för Nyheter24 om plattan och dess födelseplats.

På er nya platta har ni experimenterat mer än tidigare med ett stänk av elektronika. Tror du att ni i framtiden kommer att experimentera desto mer med andra stilar, exempelvis hiphop?

- Jag vet inte. Vi har alltid haft elektroniska element i vår musik. Det har alltid befunnit sig i bakgrunden, men den här gången bestämde vi oss för att ta fram det mer och det kändes väldigt spännande. Kanske kommer vi att experimentera mer i framtiden, men jag tror att vi lämnar just hiphop till proffsen.

Berätta mer om var plattan spelades in.

- Vi spenderade fyra månader i Malibu, Kalifornien, nära Stilla havet. Det var en härlig plats att spela in på. När som helst kunde vi hoppa i havet, och det var fantastiskt vackert. Huset vi spelade in i heter Eagles Watch och omslaget - den vackra örnen - till Fallen Empires är en hyllning till inspelningsplatsen.

Hade den sköna omgivningen med havet och allt det någon inverkan på hur plattan kom att låta?

- Ja. Det är enkelt att känna sig motiverad i den typen av miljö med den majestätiska kulissen av bergen och havet, plus att vi hade widescreen-fönster med makalös utsikt. På det sättet spelade det in, men jag tror inte att vi låter som ett kaliforniskt band på plattan.

Musiken på Fallen Empires har många dimensioner vilket möjligtvis skulle komma till en annan typ av rättvisa med någon form av drog. Vilken drog tror du skulle passa bäst för det?

- Hahaha, ja.. Jag har inte provat all världens droger, men.. hmm.. vilken drog.. Jag är egentligen inte något direkt fan av syra. Jag har testat det för att expandera mitt medvetande och allt det där, men är egentligen inte så förtjust i det och jag tycker inte att plattan låter så psykedelisk, så.. Jag vet inte, jag tror att det är olika beroende på vem som lyssnar..

När stjärnor kommer till Sverige  talar dom alltid om hur dom älskar Sverige och att det är så vackert, kvinnorna är så vackra, allt det där.. Jag menar kom igen, det måste finnas någonting du verkligen avskyr med Sverige?

- Det här är en fälla! Om jag svarar kommer du att ge intervjun rubriken ‘Gary hatar Sverige’ och vi kommer aldrig mer att få spela här. Men, ärligt talat, det finns inte så mycket dåligt att säga om Sverige och jag tror att det är därför alla säger att dom älskar det. Ni gör det enkelt för människor att komma hit - ni kan typ 75 olika språk vilket jag är superimponerad av! Vattnet är rent.. Och jag vet att många artister kör på den diplomatiska stilen, men jag svär på gud: svenska tjejer är verkligen vackra!

När du säger att du svär på gud, använder du det som ett uttryck bara eller har du en tro?

- Jag har en tro, men jag har inte en religion. Jag tror att vi alla är sammankopplade och att vi som människor har styrkan att förändra världen. Inte genom böner till en högre makt, utan VI måste göra det. Det är vi människor som har makten att göra världen till en bättre plats.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!