Spandau Ballet återförenas

Åttiotalspopparna kommer tillbaks efter 20 års frånvaro.


Åttiotalspopparna Spandau Ballet återförenas.

Den brittiska new romantic-kvintetten hade en rad stora pophits under åttiotalet, med minnesvärda låtar som True, Gold och Through The Barricades. Men 1989 splittrades de efter en bitter strid, som inte slutade förrän i högsta domstolen tio år senare.

Tre av bandmedlemmarna - Tony Hadley, Steve Norman och John Keeble - stämde gitarristen och delsångaren Gary Kemp på runt 12 miljoner kronor i uteblivna royalties, men de förlorade.

Nu säger Tony Hadley till brittiska The Sunday People:

– Killarna är tillbaka i stan, och vi kan inte vänta längre. Det kommer bli fantastiskt, vi är väldigt uppspelta. Men det kommer bli väldigt annorlunda jämfört med hur det brukade vara.

– Självklart kommer alla hits, nostalgin, men det kommer också bli en nystart, vad Spandau Ballet handlar om i dag, säger Hadley, enligt BBC.

Spandau Ballet hade sin första hit i november 1980 med To Cut A Long Story Short och radade sedan upp totalt 17 stycken hitlåtar på brittiska topp-40-listan fram till 1987 års How Many Lies.

Sedan dess har bröderna Gary och Martin Kemp gjort karriär som skådespelare, och Tony Hadley har varit med i en brittisk dokusåpa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!