Anna Bergendahl är tillsammans med musikern Kristoffer Eriksson
Anna Bergendahl är tillsammans med musikern Kristoffer Eriksson - Foto: Stella Pictures

Han är Anna Bergendahls hunkige pojkvän

Anna Bergendahl kan titulera sig som både Mello-vinnare, läkare och sambo till pojkvännen Kristoffer Eriksson. Här är allt vi vet om dem och deras kärlekshistoria!


Efter en storslagen debut i Idol tuffade karriärståget minst sagt vidare för Anna Bergendahl, 30. Men hur mycket vet du egentligen om sångerskan, som både vunnit Melodifestivalen och gått och blivit läkare?

Anna Bergendahl i Idol – hur gick det?

År 2008 var Anna Bergendahl en av de tävlande i TV4:s långkörare Idol. Hon landade då på en femteplats.

När blev Anna Bergendahl läkare?

I januari 2023 rapporterade Aftonbladet att Anna Bergendahl, efter sju års studier inklusive uppehåll för artisteriet, tagit sin läkarexamen.

– Det känns helt fantastiskt, det är lite svårt att ta in att den här långa tiden av studier är över, sa hon till tidningen då.

Foto: Stella Pictures

Anna Bergendahls längd – hur lång är sångerskan?

Anna Bergendahl må ha en stor och mäktig röst, men hon är desto mindre sett till centimeter. 

I en livechatt med TV4 från 2010 har Anna sagt att hon är "ungefär en och sextio" – och vi gissar att hon inte vuxit särskilt mycket sedan dess.

Foto: Stella Pictures

Anna Bergendahl vill hålla sitt förhållande lite hemligt

Mello-aktuella Anna Bergendahl är i ett förhållande med pojkvännen Kristoffer Eriksson, som hon blev sambo med redan 2015. 

Hon är öppen med sina följare och fans om det mesta, men privatlivet, det håller hon allt som oftast för sig själv. 

– Jag vill inte prata så mycket om honom, men för mig betyder han jättemycket och vi har det bra! Har Anna Bergendahl sagt i en intervju med Hänt.

Pojkvännen Kristoffer Eriksson – jobbar ihop med Anna

Även han är musiker, och innehar faktiskt rollen som Annas kapellmästare och gitarrist. I en intervju med Allas har Anna Bergenhdahl berättat det funkar väldigt bra att arbeta nära sin kärlek:

– Det fungerar jättebra, vi kan ju även repetera och förbereda oss hemma. Vi får se Sverige tillsammans och ta både med- och motgång ihop. Och vi brukar komma väldigt bra överens, så jag ser inga nackdelar, säger Anna. 

Vill Anna Bergendahl ha barn?

Anna Bergendahl och partnern Kristoffer Eriksson har inga barn i nuläget, men stänger inga dörrar för det i framtiden.

– Jag vill väldigt gärna bli mamma själv någon gång i framtiden och hoppas att jag kan bli det. Just nu är det ganska körigt i livet, å andra sidan brukar det ju sägas att det aldrig finns någon helt rätt tid att få barn, säger hon till Allas.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!