Sveriges mästerkock 2023
Tom Sjöstedt fick sig en liten pilgrimskänga. - Foto: TV4

Mästerkocks-Zacharias skapar starka reaktioner efter vassa orden mot Tom Sjöstedt

Det var i det senaste avsnittet av Sveriges mästerkock som Zacharias Lindqvist Hansson gav en syrlig pik till Tom Sjöstedt. Någonting han nu hyllas för.


Sveriges mästerkock 2023 är i full gång och varje vecka är det en av de tävlande som tvingas att åka hem. Årets jury består i år av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och det nya tillskottet Tommy Myllymäki och hittills har de varit otroligt imponerade av nivån som deltagarnas matlagning håller. 

I år har juryn valt att flitigt gå fram till deltagarna titt som tätt för att ta dem på pulsen under tävlingarna. Detta för att se hur stresståliga de är

Med så många bollar i luften får flera av dem svårt att fokusera på att prata och de uttrycker ofta hur jobbigt de tycker att det är när de kommer fram. 

Tommy Myllymäki kollar av om det blir någon tacos eller inte. Bildkälla: TV4

– Det är väldigt jobbigt när de kommer fram medan såsen skär sig eller man står mitt i ett moment där fokusen måste vara total, sa Hugo Nilsson.  

– Varför går de alltid fram när man inte kan prata med dem? Jag får panik, sa Nazuk Turdieva

Vid ett tillfälle skar sig Caroline Freyschuss och valde därför att kort och gott säga att hon inte längre kunde prata med juryn. 

Och det är inte första gången under säsongens gång som en av deltagarna varit lite "feisty" mot juryn. 

Mästerkocks-Zacharias: "Tom...."

Det var i det senaste avsnittet som deltagarna blev uppdelade i lag. Zacharias Lindqvist som hittills briljerat i tävlingen valde att göra färs av pilgrimsmussla istället för att steka musslan hel. Detta ansåg Tom Sjöstedt var lite udda. 

– Det finns en anledning till att man steker pilgrimsmusslan hel, sa Tom.

– Absolut Tom, du kan steka din pilgrimsmussla, men här lägger vi det på en högre nivå, sa Zacharias

To be continued...

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!