Bytt är bytt
Bytt är bytt-profilen har blivit tillfrågad "tre till fyra gånger" - Foto: TT/Nyhetsbyrån

Därför vägrar Bytt är bytt-profilen att vara med i succéprogrammet – trots tjat från kanalen

Den tidigare Bytt är bytt-profilen Karin Laserow väljer nu att bryta tystnaden kring varför hon fortsätter att tacka nej till en annan TV4-produktion.


För närmare nio år sedan hade succéprogrammet Bytt i bytt premiär i Sverige. Programmet skulle komma att fånga folkets hjärtan och ses nu varje vecka av hundratusentals svenskar. 

Genom årens gång har vi sett Renée Nyberg leda programmet tillsammans med den kunniga antikhandlaren Karin Laserow, 72, som expert.

Karin var tidigare expert i Bytt är bytt. Bildkälla: ANDERS WIKLUND / TT

För den som inte vet går konceptet ut på att par ska försöka gissa sig fram till dyrgripen bland åtta antikviteter. Värdet på det föremål som paren behåller till slutet av programmet blir även vinstsumman de får åka hem med.

Men under pandemin hände någonting dystert för tittarna. Karin valde att sluta som expert. Istället ersattes hon av Li Pamp som dock också blivit väldigt omtyckt. 

Det gör Karin Laserow efter Bytt är bytt

Idag arbetar Karin fortfarande inom samma område som antikhandlare och inredare. I en intervju med Hänt svarade hon kryptiskt på huruvida hon skulle kunna återvända till Bytt är bytt. 

– Min framtid är oviss när det gäller Bytt är bytt, skulle jag vilja säga. Det är som skrivet i stjärnorna om man säger det snyggt, som det ser ut just nu så vet jag inte, sa hon. 

Karin är en folkkär profil. Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Hon berättade i samma intervju att det är ett annat program som TV4 tjatat på henne om. Men där hon absolut inte ser att hon kommer att delta. 

– I samband med Bytt är bytt då ville man rätt många gånger att jag skulle ställa upp och dansa i Let's Dance, men de här benen passar inte att visas ”in public”, berättade hon. 

Karin blev tvungen att tacka nej till kanalen flertalet gånger.

– Det kanske inte är så mycket, men en tre eller fyra gånger i alla fall, det är inte min grej, avslutade hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!