Erika Åberg och Rickard Thunér är tillbaka i en ny säsong av "Det sitter i väggarna" i SVT.
Erika Åberg och Rickard Thunér är tillbaka i en ny säsong av "Det sitter i väggarna" i SVT. - Foto: Foto: Erika Åberg

Erika Åberg om tittarmötet hon aldrig glömmer: "Blev djupt rörd"

Att SVT:s "Det sitter i väggarna" går hem där ute i stugorna råder det inga tvivel om och inför premiären av den nya säsongen delar Erika Åberg med sig av ett tittarmöte hon sent kommer glömma.
– Jag blev djupt rörd, säger hon till Nyheter24.


"Det blir spännande historier om kidnappade barn, uppgrävda lik, skottlossning och ödesdigra bränder. Fascinerande människoöden uppdagas och i många fall måste husägarna skriva om husets historia efter programledarna Rickard Thunérs och Erika Åbergs besök."

Ja, så beskriver SVT den nionde säsongen av det omåttligt populära programmet "Det sitter i väggarna", som först såg dagens ljus år 2015. 

Så blir "Det sitter i väggarna" säsong nio

I en intervju med Nyheter24 ger Erika Åberg "Det sitter i väggen"-publiken betryggande besked om den nya säsongen.

– Tittarna kommer att känna igen sig, inga stora förändringar har skett när det gäller formatet. Däremot är ju inget avsnitt det andra likt, eftersom vi besöker nya hus och familjer med olika historier och har en variation av renoveringsprojekt.

Erika Åberg och Rickard Thunér är tillbaka. Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Erika Åberg: "Känner framtidshopp"

Och tur är kanske att programmet är sig likt. "Det sitter i väggarna" har nämligen en minst sagt hängiven publik – något som Erika Åberg även märker av till vardags.

– Det finns många som har visat sin uppskattning under åren, folk som kommer fram på stan och är så rara, säger hon till Nyheter24.

Det finns emellertid en tittare hon minns lite särskilt.

– Ett möte som kändes lite extra var en femårig pojke som kom till ett av mina föredrag om byggnadsvård, för att han var ett så stort fan av tv-serien. Han kom fram efter föredraget och hälsade. Jag blev djupt rörd och känner framtidshopp när barn är intresserade av historia och byggnadsvård.

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!