SVT bjuder på ett nytt program under julen 2023.
SVT bjuder på ett nytt program under julen 2023. - Foto: Christine Olsson/TT och Pontus Lundahl/TT

SVT ändrar tablån på julafton – här är nya programmet: "Känns fint"

SVT ändrar tv-tablån på julafton för att ge plats åt ett helt nytt program. Det är ingen mindre än Astrid Lindgren som kommer att få en timme av de tv-tittande svenskarnas tid den 24 december.


I augusti förra året meddelade SVT att man ändrar upplägget under sändningen på julafton 2023 och introducerar det nya programmet ”Jul med Astrid Lindgren”.

Nu kommer kanalen med mer information om den heltimme som väntar svenskarna i julens tv-tablå.

Olof Wretling: "Inspelningen var väldigt rolig"

I ett pressmeddelande uppger SVT att programmet kommer att fokusera på Astrid Lindgrens novell "Lustig-Gök" från 1949, där göken i fråga kommer att agera guide i programmet "Jul med Astrid Lindgren".

Komikern Olof Wretling är den som gör rösten till göken.

– Jag har alltid drömt om att få vara med i en Astrid Lindgren-film. Inspelningen var väldigt rolig och jag hoppas att alla barn och vuxna kommer tycka att jag är en mycket trovärdig gök, säger han i ett pressmeddelande.

Det timmeslånga programmet kommer även bjuda på nyproducerade animationer av "Emil och snöbollskriget", "Kajsa kavat", "Nils Karlsson Pyssling" och "Räven och tomten". 

SVT om Jul med Astrid Lindgren: "Känns fint"

Utöver de nya produktionerna kommer man, under "Jul med Astrid Lindgren", också visa klipp från "Vi på Saltkråkan – visst finns det tomtar" och "Pippis jul".

– Det känns fint att vi kan erbjuda publiken en ny stämningsfull julberättelse att samlas kring under julen, konstaterar Safa Safiyari, beställare på SVT, i pressmeddelandet.

SVT
/
Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!