Finalen av "Förrädarna" sänds den 21 oktober i TV4.
Finalen av "Förrädarna" sänds den 21 oktober i TV4. - Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Hasse Aro avslöjar fusket i Förrädarna – så lurades produktionen: "En attrapp"

"Förrädarna" gör succé i TV4 och inför programmets final avslöjar Hasse Aro att det förekom fusk under inspelningen.
– Det blir så när man lever under så där strikta regler hela tiden, säger han i ”Gry Forssell med vänner” i Mix Megapol.


Det var den 2 september som "Förrädarna" – ett socialt spel där en grupp kända svenskar ska lista ut vem eller vilka av dem som är förrädare – hade premiär i TV4.

Nu har 18 deltagare blivit fem och på lördagen den 21 oktober gör influencern Nicci Hernestig, skådespelerskan Claudia Galli Concha, Idol-jurymedlemmen Katia Mosally, tullinspektören Olivia Karlsson och tv-profilen Hasse Aro upp om vinsten. 

Men bara dagar innan finalen avslöjar just Hasse att det förekommit regelbrott under inspelningen av programmet.

Tittarnas irritation på TV4 efter detaljen i Förrädarna: "Gör om, gör rätt"

Hasse Aro om fusket i Förrädarna: "Det blir så"

När Efterlyst-programledaren gästade ”Gry Forssell med vänner” i Mix Megapol tidigare i veckan berättade han att han, tillsammans med de tidigare deltagarna Dominika Peczynski och Janne Josefsson, både stulit vin från restaurangen och umgåtts under kvällstid där deltagarna i själva verket ska vistas i sina rum.

– Jag tror inte att vi pratade om tävlingen. Det tror jag inte, säger han i radioprogrammet och förklarar sitt agerande så här: 

– Det blir så när man lever under så där strikta regler hela tiden, som om man är på någon internatskola eller gör lumpen, då vill man ju bryta mot de här reglerna. 

Tittarnas irritation på TV4 efter detaljen i Förrädarna: "Gör om, gör rätt"

Hasse Aro lurade Förrädarna-produktionen

Men det var inte det enda fusket som förekom från Hasse Aros sida. Redan vid inspelningsstarten bröt programledaren mot reglerna. 

– Vi var tvungna att lämna in mobiltelefonerna när man kom. Jag lämnade in en attrapp, säger han i radioprogrammet och förklarar att "attrappen" i fråga var en gammal mobiltelefon. 

Nyheter24 har sökt TV4 för en kommentar.

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!