Marie Olsson Nylander och “Palazzo Cirillo” syns i "Husdrömmar Sicilien"
Marie Olsson Nylander och “Palazzo Cirillo” har fängslat hela svenska folket. - Foto: Janne Danielsson/SVT och Skärmavbild/SVT/"Husdrömmar Sicilien"

Husdrömmar-Marie varnar för vanliga inredningsmisstaget: “Gör tvärtom”

Stylisten och inredningsdesignern Marie Olsson Nylander blev ett folkkärt namn i samband med SVT-programmet "Husdrömmar Sicilien". I en intervju med Nyheter24 ger hon sina bästa inredningstips, och avslöjar ett klassiskt misstag som hon ofta stöter på…


Marie Olsson Nylander är stylisten och inredningsdesignern som, tillsammans med sin familj, fångat hela svenska folkets hjärtan. Till en början fick tittarna se familjen Olsson Nylander i “Husdrömmar” på SVT, och några år senare fick de en egen spin-off i form av “Husdrömmar Sicilien”. I det omåttligt populära programmet renoverar Marie och hennes man Bill Nylander det rosa kråkslottet som går under namnet “Palazzo Cirillo”. 

Så blir "Husdrömmar Sicilien – vintageresan"

Hösten 2023 hade även “Husdrömmar Sicilien – vintageresan” premiär, där tittarna får följa Marie och hennes syster Susanne Westerdahl på deras antik- och loppisresa genom Europa. 

Marie Olsson Nylanders avslöjande om nya Husdrömmar: "Bill stöttar mig"

Marie Olsson Nylander: Det här måste du undvika när du inreder

Marie, som har hundratusentals följare på Instagram, har gjort sig känd för sin vackra inredningsstil. Och det finns vissa knep du kan ta till om du vill att ditt hem ska bli lika trevligt som Husdrömmar-profilens. Men det finns även vissa klassiska misstag som inredningsdesignern ofta ser. 

– Ett misstag är att välja en för liten matta. Man ska faktiskt välja en väldigt stor matta, så att det inte blir som en “frimärkesmatta”. Oftast har du en liten matta och ett stort soffbord. Gör tvärtom! Kör en stor matta och litet soffbord, så blir det mycket coolare och mer “lounge”. Varför ska du ha ett så stort soffbord? Det tar bara plats och begränsar flödet i rummet, berättar Marie för Nyheter24 och tillägger: 

– Kör runda små sidobord istället, eller pallar. 

Husdrömmar-Marie säljer villan – känslosamma beslutet: "Sörjer"

Husdrömmar-Marie: "Investera i en schysst..."

Men vad ska man då satsa på, för att få det extra snyggt hemma? Enligt Marie är det väldigt värt att lägga en extra peng på sängkläder och en soffa av bra kvalitet. 

– Köp hellre ett paket schyssta sängkläder. Köp någonting som du alltid kan ha framme, oavsett om du bäddar sängen eller inte. Köp bättre kvalitet och i en härlig textur, förklarar Marie och fortsätter: 

– Investera i en schysst soffa i bättre kvalitet. Köp hellre vintage om du inte har råd att köpa den som du vill ha, och klä om och sy överdrag.

Läs alla våra artiklar om Husdrömmar på SVT här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!