Husdrömmar Sicilien har gjort succé på SVT
Husdrömmar Sicilien har gjort succé. - Foto: Skärmavbild/SVT/"Husdrömmar Sicilien" och Janne Danielsson/SVT

Marie Olsson Nylanders avslöjande om nya Husdrömmar: "Bill stöttar mig"

Marie Olsson Nylander syns under hösten 2023 i SVT:s “Husdrömmar Sicilien – vintageresan” tillsammans med systern Susanne Westerdahl. För Nyheter24 berättar hon om det nya upplägget.


Paret Marie Olsson Nylander och Bill Nylander medverkade 2014 i “Husdrömmar” på SVT, och har sedan dess tagit svenska folket med storm. Några år senare fick de en egen spin-off i form av “Husdrömmar Sicilien”, där de rustade upp sitt rosa drömslott “Palazzo Cirillo”. 

Så blir "Husdrömmar Sicilien – vintageresan" på SVT

“Husdrömmar Sicilien” fick hela tre säsonger, där tittarna förälskade sig i familjen Olsson Nylander och i deras vackra palats på Sicilien. Och nu har programmet haft premiär igen – men i ny tappning. I “Husdrömmar Sicilien – vintageresan” får tittarna följa stylisten och inredningsdesignern Marie och hennes syster Susanne Westerdahl på en resa genom Europa. 

– Det är en resa ihop med min syster Susanne Westerdahl som börjar i Höganäs och som vi avslutar på Sicilien. Vissa stopp är lite hemliga, så jag vill inte berätta för mycket, men vi åker runt i Europa och träffar människor som jag har haft kontakt med i mitt arbetsliv, berättar Marie för Nyheter24.

Marie och Susanne åker på en vintageresa genom Europa. Foto: SVT/"Husdrömmar Sicilien – vintageresan"

Husdrömmar-Marie säljer villan – känslosamma beslutet: "Sörjer"

Marie Olsson Nylander berättar om nya "Husdrömmar" 

I det nya programmet besöker systrarna antikmarknader och vintageaffärer på diverse destinationer, och tittarna får även träffa olika personer och experter på vintage och antikviteter.

– Det här är både en yttre och inre resa. Det handlar inte bara om att vi går på en loppis och hittar en kruka, utan det är större än så, berättar Marie och fortsätter: 

– Det kanske är förklaringen till hela “Husdrömmar Sicilien” egentligen, så det blir som både en tillbakablick och en framåtblick. Det blev en fin berättelse som jag tror kan gillas av många. Man kan känna igen sig, fastän man kanske inte tycker om hus. 

Att resa med sina syskon kan både vara underbart, och ibland påfrestande. Men blev det något tjafs mellan Marie och Susanne under inspelningen? 

– När man är systrar så känner man varandra utan och innan. Jag kan ju märka direkt att nu fryser hon, eller nu mår hon lite dåligt. Jag vill gärna att hon ska ha det bra. Det var mer en stress hos mig att jag ändå drar in henne i detta. Så det var inga bråk, utan snarare jag som ville att hon skulle ha det bra, berättar Marie. 

Maries syster Susanne Westerdahl. Foto: SVT/"Husdrömmar Sicilien – vintageresan"

Markus Torgeby om Husdrömmar-inspelningen: "Fick panik"

Husdrömmar-Marie om Bill – därför saknas han i rutan: "Stöttar mig"

Tidigare säsonger har vi fått följa Marie tillsammans med maken Bill, men den här gången lyser han med sin frånvaro. Inbitna “Husdrömmar Sicilien”-fans kanske undrar vart han har tagit vägen, och Marie förklarar vad som ledde fram till beslutet. 

– Han stöttar mig i detta. Det är ju ingen dokusåpa om vårt familjeliv. Det ville jag inte att det skulle bli, och det kan lätt bli det om man skulle fortsätta. 

– Vi är ju oss själva. Vi spelar inga roller. Vi sitter inte med manus när vi har gjort “Husdrömmar Sicilien”. Och ibland vill man inte heller dela med sig av sig själva helt. Men jag kan ha svårt att spela någon annan än Marie, och han är absolut Bill. Då kanske vi ska vara det själva (utan kameror, reds. anm). 

Med det sagt förklarar Marie att man aldrig vet vad som kommer hända, och om vi kommer få se henne och Bill tillsammans i tv-rutan igen. 

– Det kanske blir att vi gör sista rycket och gör fasaden liksom. “Husdrömmar Sicilien – sista rycket”! Vi får se helt enkelt. Vi lämnar det öppet. 

Läs alla våra artiklar om Husdrömmar på SVT här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!