Mauri Hermundsson
Mauri Hermundssons nya video väckte starka känslor hos tittarna. - Foto: Stella Pictures, Youtube/Uppdrag Mat

Tittarna i tårar efter Mauri Hermundssons nya video: "Helt tagen"

Detaljen i Mauri Hermundssons nya Youtube-video fick tittarna att reagera direkt – och nu rasar reaktionerna in. "Helt tagen" och "Man blir tårögd" var några kommentarer.


Mauri Hermundsson, 28, har gjort succé med sitt format Uppdrag: Mat på Youtube. Där reser han land och rike runt för att lära sig mer om mat – men också om människorna bakom.

Nyligen stod det klart att Mauri tar ett nytt steg i sin karriär och startar det egna produktionsbolaget Mustig Produktion AB. Därmed har Mauri lämnat Aftonbladet, trots att samarbetet med Mauri kommer att fortsätta mellan parterna – fast i andra former.

Att Mauri Hermundsson har fullt upp är något som även TV4-tittarna har märkt av. När han gästade Nyhetsmorgon och Jenny Strömstedt så var det många tittare som oroade sig över att Mauri och påminde honom om vikten av vila och återhämtning.

Mauri Hermundsson. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Starka reaktioner på nya klippet med Mauri Hermundsson

I det senaste avsnittet av Uppdrag: Mat på Youtube så jämför Mauri maten som serveras på sjukhus, skola och i fängelse. Den skola som Mauri besökte var Sverkerskolan i Uppsala – och där jobbar kökschefen Jelica Bosnjak

Jelica Bosnjak är kökschef på Sverkerskolan i Uppsala. Bildkälla: Youtube/Uppdrag: Mat

Utöver att vara en hejare i köket så gick Jelicas energi rakt genom rutan – för tittarna är rörande överens om att Jelica är avsnittets stora stjärna.

Efter att Jelica kom till Sverige så började hon som städerska på skolan, och när hon gick förbi skolmatsköket så väcktes drömmen till liv. De goda dofterna som spred sig i korridorerna fick Jelica att vilja jobba i köket en dag. Och så blev det.

I kommentarsfältet på Youtube rasar hyllningarna in till Jelica – och några reaktioner lyder:

"Vilken fantastisk kvinna Jelica verkar vara. Rätt person på rätt plats. Man blir tårögd när man ser hennes genuina glädje när hennes jobb blir uppskattat av barnen."

"Mattanten va helt underbar, hon gav mig minnen från min barndom. Blir nästan tårögd."

"Alltså hon som jobbar i skolmatsalen! Jag blev helt tagen av hennes personlighet"

Tittarna blev extra tagna av kökschefen Jelica. Bildkälla: Youtubes kommentarsfält

Att både Jelicas mat och personlighet hyllas är chockartat för Jelica själv.

– Det känns överväldigande, det går knappt att ta in, säger Jelica till Uppsala Nya Tidning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!