TV4
Yoga girl gästade TV4. - Foto: TV4

Yoga girl rasande efter intervju i TV4 – tänkte storma ut

Det var under söndagen som influencern Rachel ”Yoga girl” Bråthén intervjuades i TV4:s ”Efter fem”. Men intervjun gick inte alls som tänkt.


Rachel ”Yoga girl” Bråthén, 35, är en av Sveriges största influencers. På sitt Instagramkonto följs hon i dag av närmare två miljoner människor.

Därför valde Yoga Girl att lägga moderkakan i superdyr Arket-skål

Förra året när Rachel skull föda sitt andra barn så bestämde hon sig för en så kallad "freebirth" vilket betyder att man föder barnet hemma utan vårdkontakt. Nyheter24 rapporterade om det hela.

Fenomenet hemmafödsel har blivit ett omstritt ämne som diskuterats flitigt. 


Expressens Stina Pettersson skrev under samma tidpunkt en krönika om det hela och kallar det där för en "farlig normförskjutning", då det kan innebära risk för både mamma och barn. 

Under söndagen gästade Yoga girl TV4:s ”Efter fem” för att prata om det omdiskuterade fenomenet, men intervjun gick inte som tänkt. 

Yoga girl: "Ville gå därifrån"

I mitten av intervjun hade TV4 ett segment med programledaren Henrik Alsterdal som visade upp tidningsrubriker från tre tillfällen då barn avlidit i samband med hemmafödslar. Någonting som inte Rachel uppskattade. 

– Jag funderade på att resa mig och gå, sa hon i en story på Instagram.

Hon fortsatte med att säga att hon ska varit tydlig med TV4 om att hon inte ville ha en debatt kring freebirth eller att intervjun skulle bli negativ. 

Ni som hyllat Natural Cycles för pengar är skyldiga till graviditeterna

– De har grävt igenom och försökt hitta något traumatiskt och hemskt, och sätta hemmafödsel i ett negativt ljus. Stunden de visade rubrikerna funderade jag på att resa mig och då. Det kändes som ett bakhåll, en ”vi fick dig!”-journalistik, avslutade hon. 

TV4 ska enligt Bråthén svarat att det snarare handlade om ett personporträtt. 

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!