Marcus Håkanson och Pål Schakonat kom inte riktigt överens i Robinson 2024.
Marcus Håkanson och Pål Schakonat kom inte riktigt överens i Robinson 2024. - Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Robinson-Marcus avslöjar: Så är relationen med Pål i dag

Marcus Håkanson och Pål Schakonat drog inte riktigt jämnt i årets säsong av "Robinson" i TV4. Men hur ser egentligen deras relation ut i dag och hur har det varit att se programmet i efterhand? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Sedan premiären av Robinson 2024, då de 22 deltagarna landsteg de filippinska Caramoan-öarna, har mycket hänt: dramatiska öråd, rafflande tävlingar och konflikter som fått sociala medier att koka.

Två deltagare som inte riktigt kommit överens med varandra under säsongens gång är Pål Schakonat, 31, och Marcus Håkanson, 48. 

Tittarna rasar på hetsätningen i Robinson 2024 – det här hände

Anders Lundin är programledare för vårsäsongen av Robinson 2024. Foto: TV4

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

Pål Schakonat och Marcus Håkansons dispyt

Det hela började i lag syd när en pakt bestående av Pål Schakonat, Rooble Gedi, 33, och Fredrik Bolander, 40, planerade att rösta ut Marcus Håkanson i ett av de första öråden. 

Men pakten överlistades och det hela slutade med att det var Pål själv som fick lämna tävlingen – utröstad av bland andra Marcus. 

Marcus Håkanson. Foto: TV4

Det dröjde dock inte särskilt länge innan Pål lyckades ta sig tillbaka in i Robinson efter en tid i "Gränslandet". Han hamnade då i lag nord och lyckades, under tävlingarna, skapa stor irritation hos motståndarna – inte minst efter att lag syd förlorat en av tävlingarna. 

– Bara inte Pål vinner. Snälla ni som är kvar, få ut fanskapet. För helvete, 17 gapskratt både före och innan. Där går mitt jävla topplock alltså, fy fan, sa Marcus när laget samlades i sitt läger. 

Så är relationen mellan Marcus och Pål i dag

Men hur ser egentligen relationen mellan Marcus Håkanson och Pål Schakonat ut i dag? Just det har Nyheter24 frågat den förstnämnde. 

– Jag har pratat ut med Pål och jag har inget otalt med Pål, sedan är det så att vi är väldigt olika typer av människor. Jag är inte kompis med Pål och Pål är inte kompis med mig. Vi kommer nog inte bli kompisar och så får det vara. Det är helt okej, förklarar Marcus.

Pål Schakonat. Foto: TV4

Robinson-Pelle: Så är min relation med Pål i dag

Men även om det inte blivit någon vänskap med Pål har 48-åringen kommit nära flera av de andra deltagarna i Robinson. När Nyheter24 är i kontakt med Marcus befinner han sig faktiskt i Portugal tillsammans med några av dem: Mark Bannon, 35, Pelle Flood, 29, Gustav Jacobson, 28, Alma Skoog, 25, Karin Nilsson, 48, och Simone Sjöström, 25. 

– Den person jag umgåtts med allra mest och pratat i telefon med nästan varje dag är Mark, men även med Gustav och Pelle har jag en nära kontakt. Alma har jag pratat mycket med i telefon, säger han och fortsätter:

– Sedan är det lite kul för jag har fått en väldigt bra kontakt med Kemo (Samateh, reds anm.). Han har varit hemma hos mig och bott över. Så det är kul.

Kemo Samateh. Foto: TV4

Robinson 2024: Förlåt som fan Marcus, det här blev fel

Marcus Håkanson om att se Robinson: "Varit superkul"

Även om det som sagt blivit lite dispyter under säsongens gång beskriver Marcus Håkanson det som "roligt" att se programmet. 

– Jag har tittat med min familj och det har varit spännande, för de vet ju inte hur det går. Så det har varit superkul, säger han.

Finns det något du önskar att tittarna hade fått se?

– Det hade varit spännande om de kunde få ta del av de djupa samtal man haft. De har varit många, långa och bra. Men det är kanske inte så bra tv, säger Marcus med ett skratt och fortsätter:

– Men det gav mig mycket i alla fall och var något jag uppskattade.

Därför valde Hanna att lämna Robinson – egentligen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!