Julaftons tevetips

Strunta i Kalle Anka och se det här den 24 december.


Kalle och chokladfabriken

Kanal 5 11:15

Familjekomedi från 1971. Orginalfilmen där fem barn går på industribesök i Willy Wonkas chokladfabrik. Ingen Johnny Depp, men en sagolik Gene Wilder i huvudrollen som token Wonka. Även färgstarka scener med Oompa Loompas, spelade av sminkade dvärgar.

Arn - tempelriddaren

TV1000 15:00

Svensk medeltidsaction från 2007. Skippa Ivanhoe och gå direkt till Arn. Riddaren Arn flyttar hemifrån den västgötska slätten och beger sig till Jerusalem. Däremellan uppstår ett antal strider. Kärlekscener på klostren och motsättningar i Mellanöstern.

Tomten är far till alla barnen

TV4 20:00

Svensk dramakomedi från 1999. En riktig Norénjul i revyformat. Slampiga Sara har barn med tre karlar och bestämmer sig för att skaffa ett till. Men med vem är fadern? Hela svenska skådespelareliten är samlad.

Kate & Leopold

TV3 21:00

Romantisk komedi från 2001. Hugh Jackman spelar gentlemannen Leopold som via tidsportaler hamnar i dagens tvåtusentalets New York. Där blir han förälskad i Meg Ryan.

Tokyo Godfathers

TV3 03:10

Japansk animé från 2003. Tre hemlösa i Tokyos hittar en liten bebis bland soporna på självaste julafton. De bestämmer sig för att hitta bebisens föräldrar i miljonstaden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!