Bokstaveringen i Malou Prytz bidrag i Melodifestivalen skapade förvirring.
Bokstaveringen i Malou Prytz bidrag i Melodifestivalen skapade förvirring. - Foto: Stella Pictures

Det är bananas att låtskrivarna inte kan stava till “bananas”

KRÖNIKA. Bokstaveringen i Malou Prytz bidrag i Melodifestivalen skapar stor förvirring. Nyheter24:s praktikant Stina Meyerson ställer sig frågan varför det alls ska stavas om det inte tydligt kan stavas rätt.


Malou Prytz, 18, tävlade i lördags för tredje gången i Melodifestivalen. 

Hennes låt Bananas var kvällens öppningsnummer och bjöd på en färgsprakande uppvisning. Bananas kom på sista plats och Malou Prytz fick lämna tävlingen i den första deltävlingen.

Förvirring över saknade bokstäver

Kanske var konkurrensen för hård eller möjligen var publiken bara inte tillräckligt imponerade av numret. Men jag har en annan teori: Ren förvirring. 

Vid första anblick hann jag enbart tänka “någon har kollat lite för mycket på Euphoria” vid åsynen av stylingen som kunde vara direktimporterad från HBO-seriens kostym- och sminkavdelning.

Men det intrycket blev snabbt åsidosatt för en mycket starkare – och märkligare – insikt. I refrängen stavar Malou Prytz ordet “bananas”, men inte riktigt va? Det låter snarare som att hon sjunger: “B A N A S - Bananas”. Särskilt påtagliga blir de saknade bokstäverna i låttexten när ordet bokstaveras stort i versaler bakom artisten.

Foto: Stella Pictures

Det är helt enkelt fullkomligt bananas om låtskrivarna inte kan stava till “bananas”... Jag kan inte heller låta bli att undra över hur många människor som varit inblandade utan att reagera på denna väldigt märkbara detalj. 

Malou Prytz ger svar på tal

Malou Prytz menar dock att ordet stavas rätt i låten.

– Ja, du får lyssna noga då, för det finns där, det ska vara där i alla fall, säger hon till Aftonbladet.

Jag kan emellertid inte låta bli att undra varför ordet ska bokstaveras överhuvudtaget om det inte är möjligt att tydligt bokstavera det rätt?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!