Flyktingar från Ukraina är missnöjda med Bert Karlssons förläggning.
Flyktingar från Ukraina är missnöjda med Bert Karlssons förläggning. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Ukrainska flyktingar kritiserar Bert Karlssons förläggning

Bert Karlsson har återigen slagit upp portarna till flyktingförläggningen Stora Ekberg utanför Skara. Nu vittnar ukrainska flyktingar om att boendet är anmärkningsvärt.


I nuläget förbereder Migrationsverket 30 000 nya boendeplatser i Sverige för att kunna ta emot den ökade mängden flyktingar, med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Varje dag anländer tusentals människor som flytt från Ukraina, så pressen är stor att få fram boenden snabbt. 

Någon som öppnat upp för de ukrainska flyktingarna är entreprenören Bert Karlsson, som redan förra veckan kunde slå upp portarna till flyktingförläggningen Stora Ekeberg utanför Skara. Han planerar för en öppning av samtliga 15 anläggningar, som sammanlagt har 5000 platser.

Bert Karlsson har tidigare tjänat miljonbelopp på sina flyktingförläggningar, under vad som brukar kallas för flyktingkrisen 2015. Vill du veta hur mycket pengar Bert Karlsson tjänar på boendena? Läs mer här.

Foto: Adam Ihse/TT

Ukrainska flyktingar om Bert Karlssons förläggning – värme och varmvatten saknas

Nu uppger ukrainska flyktingar som fått husrum på Bert Karlssons flyktingförläggning Stora Ekberg att förläggningen är i ett anmärkningsvärt skick. I en intervju med P4 Skaraborg berättar flera av de som bor på förläggningen att de varken har värme eller varmvatten i vissa delar av anläggningen.

I ett mejl till P4 Skaraborg svarar Migrationsverekt att det fortast möjligt behöver vidtas åtgärder vid eventuella bristfälligheter. De framför att det är fastighetsägarens ansvar att säkerställa så att kraven som finns i avtalen uppfylls.

Foto: Adam Ihse/TT

Bert Karlsson sålde anläggningen till Skara logistik AB under 2020, som skulle omvandlas till vandrarhem och hotell. Nu hyr han Stora Ekberg för att återigen omvandla fastigheten till ett flyktingboende.

David Strid från Skara logistik AB hävdar att det inte finns några fel på förläggningen, enligt P4 Skaraborg. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!