Felicia Nestler är en av sommarpratarna 2022
Felicia Nestler är en av sommarpratarna 2022 - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Arbogakvinnans sms till Felicia Nestler – timmar innan Aki Paasilas begravning

Sommaren 2015 hittades Felicia Nestlers pappa Aki Paasila död i vattnet vid Johanna Möllers familjestuga. I sitt sommarprat berättar Felicia om ett sms som Arbogakvinnan skickade henne – strax innan pappans begravning.


År 2017 dömdes Johanna Möller, även känd som Arbogakvinnan, för mord och mordförsök på sina föräldrar. Hennes dåvarande pojkvän Mohammad Rajabi dömdes också för brottet, som bevakades hårt i media. 

Hon dömdes även för anstiftan till mord på hennes dåvarande make Aki Paasila – en dom som hovrätten senare kom att ogilla. Han hittades död i vattnet vid familjen Möllers sommarstuga sommaren 2015, samma plats som föräldrarna blev attackerade på bara ett år senare.

Då kom vad som först avskrevs som en mystisk drunkning att fånga polisens intresse.

Mer om Aki Paasilas dödsfall kan du läsa här.

Felicia Nestlers första möte med Johanna Möller: "Hade förväntat mig..."

Måndagen 4 juli får man för första gången höra historien om Aki Paasilas liv och död ur en helt annan synvinkel – den från hans dotter Felicia Nestler. Hon är nämligen dagens sommarvärd i "Sommar i P1". 

Felicia Nestler vittnar om en trygg uppväxt tillsammans med pappa Aki, mamma Monika och lillebror Sebastian. Föräldrarna skiljde sig år 2011 när Felicia var elva år gammal – och några månader senare träffades Aki Paasila och Johanna Möller på en dejtingsida online. 

Felicia minns sitt första möte med Möller i köket hemma i hennes pappas dåvarande lägenhet. Hon satt och åt frukost när Johanna plötsligt kom in i köket för att värma kaffe, iklädd endast linne och trosor.

– Det var långa sekunder och inte förrän kaffet var klart vände hon sig om för att uppmärksamma mitt sällskap. "Hej", sa hon och log. Jag nickade som svar, berättar Felicia Nestler i sitt sommarprat.

Hon hade hört talas om pappans nya flickvän och visste att hon hade barn sen tidigare. Men allt gick väldigt snabbt och Felicia erkänner att hon hade taggarna utåt redan från början. 

– Jag hade förväntat mig ett handslag, ett vidare samtal eller en kram. I alla fall ett par byxor, säger hon i Sommar i P1.

Smset till Felicia Nestler - innan Aki Paasilas begravning

Relationen mellan Johanna Möller och Felicia Nestler blev aldrig helt bra. Den första tiden efter att Aki Paasila hittats död hörde Felicia inte av henne överhuvudtaget.

Därför blev hon extra förvånad när hon plötsligt fick ett sms från Johanna – bara timmar innan hon skulle gå på sin pappas begravning.

"Felicia, du ska veta att ni alltid är välkomna hit. Över dagen, sova här. Jag tycker det är jätteviktigt att ni syskon håller ihop. Pappas och mitt förhållande hade upp- och nedgångar och ni har fått se mycket. Jag är så ledsen för det. Det känns som att jag aldrig riktigt fick lära känna dig och Sebastian. Jag hoppas jag får göra det nu. Pappa och jag älskade varandra och planerade en framtid. Kram", stod det i Johanna Möllers sms, enligt Felicia Nestler. 

– Jag blev ändå rörd av meddelandet, trots att jag inte trodde på vad hon skrev. Tyckte det var konstigt att hon inte hört av sig tidigare, det hade gått flera veckor sen han dog, säger Felicia Nestler i Sommar i P1.

När sommarpratar hon i Sommar i P1 2022?

Felicia Nestler är sommarvärd i P1 den 4 juli 2022. Hennes sommarprat finns att lyssna på på Sveriges Radios hemsida. 

Vad heter Felicia Nestler på Instagram?

Du hittar Felicia Nestler på Instagram under namnet @felicianestler. 

/
/
/
/
/
SMS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!