- Foto: Jens L' Estrade/SCANPIX/Lars Pehrson/SvD/TT

Så glömmer du aldrig en värdesak i hotellrummet igen

Nu när många är på resande fot finns det en del saker som är bra att tänka på; i alla fall om du inte vill stå utan dator, plånbok och pass. Här är det smarta knepet som hjälper dig att komma ihåg dina viktiga prylar i hotellrummet!


Sommaren är äntligen här – och med den även ledigheten för många! 

Och vad kan då vara härligare än att åka på en mysig resa någonstans? Oavsett om du vill upptäcka nya städer i Sverige, eller tar ditt pick och pack och åker utomlands, så brukar ett trevligt hotellrum kunna höja upplevelsen rejält.

Stora risken med hotellrum

Men en riskfaktor med att checka in på hotell är att ägodelar lätt kan glömmas kvar, och däribland riktigt nödvändiga saker som man definitivt inte vill vara utan... Hur jobbigt hade det inte varit att exempelvis glömma sitt pass i rummet, inför en stundande flygresa hem?

Om du dessutom checkar in och ut på hotell ofta, såsom på en roadtrip eller liknande, ökar naturligtvis sannolikheten att någonting viktigt kan glömmas kvar någon gång.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men med ett genialt knep kan du enkelt undvika den risken!

Därför fungerar “skoknepet” suveränt

Inom somliga yrkeskategorier är flyg och hotell en stor del av vardagen, såsom för flygvärdinnor. 

Nu delar flygvärdinnan Ty Opoku Adjei, vid British Airways, med sig av sitt bästa tips för att inte glömma kvar sina värdesaker i hotellrummet. Enligt Opoku Adjei händer det ofta att folk lämnar kvar sådant som datorer, pass och plånböcker i kassaskåpet i hotellrummet. Men med hennes smarta knep blir det svårt att glömma sina värdesaker. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Mitt bästa tips är att förvara en av skorna du ska ha på dig på hemresan i kassaskåpet, berättar hon för den internationella nyhetssajten Insider och fortsätter:

– Om du gör det här så kommer du aldrig lämna hotellrummet utan att kolla i kassaskåpet igen… Så länge du inte glömmer bort var du la din sko förstås!

Alltså blir det oundvikligt att kika en extra gång i kassaskåpet – så länge du inte är en person som brukar gå runt med bara en sko, det vill säga.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!