Den skadade flickan i Skellefteå har lämnat IVA
Den skadade flickan i Skellefteå har lämnat IVA - Foto: Jonas Westling/TT

Uppgifter: Den skadade flickan i Skellefteå har lämnat IVA

Den unga flicka som utsattes för mordförsök och grov våldtäkt i Morö Backe den 7 juli har lämnat intensivvårdsavdelningen, enligt uppgifter från Expressen.


Det var runt 17.30 torsdagen den 7 juli som en svårt skadad flicka hittades vid ett skogsparti vid Morö Backe skola i Skellefteå. I fredags gick polisen ut med att det rörde sig om en flicka under 15 år. 

Den inledande brottsrubriceringen var försök till mord – och en ung pojke, som också uppgetts vara under 15 år, har misstänks för brottet. I onsdags meddelade utredningsledare Andreas Nyberg att han även misstänks för grov våldtäkt mot barn. 

Huruvida den misstänkte pojken är under 15 eller inte är ännu oklart. Till Nyheter24 säger Nyberg att det finns uppgifter som talar för att den misstänkte pojken kan vara äldre än så.

Här kan du läsa Nyheter24:s summering av mordförsöket i Skellefteå.

Den misstänkte pojken flyttades från Skellefteå

Tidigare i veckan bekräftade lokalpolisområdeschefen Lars Westermark för TT att den misstänkte pojken flyttats från Skellefteå:

– Den misstänkte pojken befinner sig inte längre i vårt polisområde utan i en annan del av landet.

Anledningen är att det finns en hotbild mot pojken och hans familj, samt att det finns en oro bland dem som bor i området.

Uppgifter: Offret har lämnat IVA

Sedan händelsen har skadeläget på den skadade flickan varit oklart, men hon var bekräftats vara i ett sådant tillstånd att hon inte kunnat höras av polis.

Hon har vårdats på Norrlands universitetssjukhus i Umeå, och under fredagen bekräftar sjukhuset att flickan inte längre vårdas på intensivvårdsavdelningen, enligt uppgifter från Expressen. Hon vårdas istället på en annan vårdavdelning.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!