Flickan hittades allvarligt skadad i ett skogsparti.
Flickan hittades allvarligt skadad i ett skogsparti. - Foto: Pontus Lundahl/TT och Johan Nilsson/TT

Allt vi vet om misstänkta mordförsöket på flickan i Skellefteå

En flicka under 15 år vårdas för svåra skador efter att hon hittades i ett skogsparti i Skellefteå vid Morö Backe. Det är det andra misstänkta mordförsöket på ett barn under 15 på som skett i staden på kort tid. Nyheter24 summerar allt som hänt.


Det var strax före klockan 18 torsdagen den 7 juli som det kom ett larm om en allvarligt skadad person vid Morö Backe i Skellefteå. Flickan, under 15 år, fördes till Skellefteå sjukhus för att senare flygas till Norrland universitetssjukhus. 

En förundersökning med brottsrubriceringen försök till mord inleddes. 

Misstänkta mordförsöket i Skellefteå vid Morö Backe – det här är allt vi vet

Rektorn på skolan där flickan gick ut med att hon är en elev på skolan, och ett brev till vårdnadshavare skickades ut. Skolan ligger precis intill brottsplatsen, rapporterade SVT Västerbotten

På torsdagskvällen, när det misstänkta mordförsöket inträffade, spärrade polisen av ett stort område på Morö Backe. Innanför avspärrningarna påträffades en blå cykel som omhändertogs av polis, och även två elsparkcyklar togs med från platsen. 

Pojke under 15 år misstänks för mordförsöket i Skellefteå

En pojke, också han under 15 år, misstänks för brottet. Han förhördes av polis redan under torsdagen, och pojken släpptes sedan. 

Under lördagen hölls ytterligare förhör med pojken där han ska ha gjort vissa medgivanden som stärker polisens misstankar. Det misstänkta mordförsöket utreds enligt lagen om unga lagöverträdare då den misstänkte är under 15 år, enligt SVT Västerbotten

På måndagsmorgonen hade man fortfarande inte kunnat förhöra den skadade flickan, uppgav Lars Persson, tillförordnad lokalpolisområdeschef till Expressen

Mordförsöket skakar boende i Skellefteå

Fallet har skakat boende i området, som menar att tryggheten har fått sig en rejäl törn. 

– Vi båda har barn som går på samma skola som flickan, min dotter är åtta år och vi hade bestämt att hon till hösten skulle få börja cykla själva fram och tillbaka till skolan. Men det finns inte en chans att jag skulle låta henne cykla ensam här längre, uppger personer som Aftonbladet pratat med. 

Andra misstänkta mordförsöket på barn under 15 i Skellefteå på kort tid

Så sent som förgående vecka utsattes en tolvårig pojke för ett mordförsök i Skellefteå, där en 16-årig pojke misstänks för brott. Men polisen ser inga kopplingar mellan de två fallen. 

– Nej, det finns inget som tyder på att det hänger ihop. Vi utreder det som två separata händelser, säger Lars Persson till SVT Västerbotten

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.

Kvinna i 40-årsåldern död – blev påkörd av tåg

En kvinna i 40-årsåldern avled på onsdagskvällen efter att ha blivit påkörd av ett tåg vid järnvägsstationen i Frövi norr om Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

FI utreder misstänkt nakenblankning

Finansinspektionen (FI) misstänker att det nederländska handelsbolaget Market Wizard BV har brutit mot marknadsregler som förbjuder så kallad nakenblankning. En undersökning har inletts, skriver FI i ett pressmeddelande.

Man hittad död – polisen misstänker mord

En man i 30-årsåldern hittades på onsdagen död utomhus i ett område i Katrineholm. Omständigheterna gör att händelsen utreds som ett misstänkt mord, uppger polisen.

Putin: F-16-plan kan attackeras i andra länder

F-16-plan som är tänkta att används av Ukraina mot Ryssland kan attackeras av ryska styrkor, även om de står vid Natos flygbaser i andra länder. Det säger Rysslands president Vladimir Putin enligt den statliga nyhetsbyrån Tass, rapporterar internationella medier.