Tonåring i a-traktor flydde från polisen – körde i 180
Tonåring i a-traktor flydde från polisen – körde i 180 - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Johan Nilsson/TT

Tonåring i a-traktor flydde från polisen – körde i 180

Tonåringen körde ifrån polisen i a-traktorn, krockade med en bil bakifrån och hamnade i diket: "Extrema hastigheter. Vi uppskattar det till 180 kilometer i timmen."


Under fredagseftermiddagen fick polisen larm om att bilister på vägarna hade sett en a-traktor i närheten av Årjäng som körde i mycket hög hastighet. 

Nyheter24 har tidigare rapporterat om a-traktorer som anses vara "väldigt osäkra" enligt bland annat Riksförbundet M Sverige som vill se ett totalförbud mot fordonen. 

"Extrema hastigheter" 

A-traktorer får egentligen bara får köra i 30 kilometer i timmen, men detta fordon uppskattades färdas i 140 kilometer i timmen.

En polispatrull som mötte a-traktorn vände om och började köra efter. 

– Då valde föraren att öka farten till helt extrema hastigheter. Vi uppskattar det till 180 kilometer i timmen, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen till Aftonbladet. 

Enligt Lars Hedelin är a-traktorn i fråga juridiskt sett är en bil eftersom den manipulerats till att kunna köra i så pass höga hastigheter. Tonåringen som körde bilen är straffmyndig och ska enligt polisen ha varit helt likgiltig inför övriga trafikanter.

– Tillslut kom han ikapp en bil som han inte hann veja för så han körde på den bilen bakifrån och hamnade i diket.

Skadeläget är oklart 

Den person från bilen som blev påkörd av tonåringen i a-traktorn undersöktes av ambulanspersonal, men skadeläget är oklart. 

Tonåringen som körde a-traktorn ska dock inte ha skadat sig dock kommer a-traktorn att tas i beslag.

Nu misstänks han för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Om personen i den påkörda bilen är skadad kan han även misstänkas för vållande till kroppsskada, enligt Aftonbladet

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!