Det finns en universellt knep för att väcka intresse i den du är intresserad av!
Det finns en universellt knep för att väcka intresse i den du är intresserad av! - Foto: Unsplash

Forskning visar: Så flirtar du på bästa sätt

Är du en av de som tycker att dejtingvärlden är skrämmande och håller dig undan allt som har med flirtande att göra? Det kan det bli ändring på, så länge du lär dig knepen!


Att ta sig ut i dejtingvärlden kan vara både härligt, roligt och alldeles underbart. Men det kan också vara en skräckblandad förtjusning, eller bara väldigt läskigt.

Allt hänger lite på hur bra du kan flirta.

Studerade 1 000 studenter för att reda ut flirtande

Vilken tur då att forskare från USA och Norge tog saken i egna händer och studerade uppemot 1 000 heterosexuella studenter för att ta reda på vilka flirtmetoder som är de allra bästa.

Kort sagt innebär att flirta en drös kommunikationssätt som (förhoppningsvis) ska väcka intresse i den du fått upp ögonen för. Det kan vara diskreta, exempelvis med kroppsuttryck, eller mer tydliga sätt att visa ditt intresse.

Signalera seriositet

Studien fastställde att det först och främst är bra att ta reda på vilken slags relation du är ute efter, så att du inte sänder ut fel signaler.

För om du inte är ute efter någonting seriöst kan det vara bra att hålla på den där kramen eller kyssen i nacken. För män som söker någonting långvarigt med en kvinna bör de flagga för att de är generösa och faktiskt redo för en seriös relation.

Men finns det ett knep som är allomfattande och som funkar på både män och kvinnor, oavsett vad man söker?

Ja, iallafall enligt studien.

Humor bästa flirttekniken

Knepet är humor, som visade sig vara det mest framgångsrika verktyget för att nå fram till den du är intresserad av. Blanda lite humor, tillsammans med ett leende och ögonkontakt, så ska du snart vara hemma.

– Det är inte bara effektivt att använda humorn. För kvinnor är det väldigt viktigt att den potentiella partnern får intrycket att han är rolig, säger studiens medförfattare och New York-baserade forskaren inom mänskliga beteenden Rebecca Burch.

Humor visade sig nämligen vara den absolut bästa metoden för att väcka intresse hos kvinnor, oavsett vilken relation som sökes.

Att ha humor i livet är kopplat till självförtroende, empati och intelligens. Studiens slutsats hävdade därför att utseende inte är allt för skapandet av en relation.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!