Det är onödigt att duscha ofta, enligt läkaren.
Det är onödigt att duscha ofta, enligt läkaren. - Foto: Karolina Grabowska/Pexels

Onödigt att duscha ofta – enligt läkaren: "Två gånger i veckan.."

Det är onödigt att duscha för ofta, och det räcker med två till tre gånger i veckan, enligt läkaren. Här är anledningen!


Det är onödigt att duscha för ofta, menar läkaren Henrik Widegren som anser att det räcker att gå in i duschen två till tre gånger i veckan. Anledningen? Jo, det finns faktiskt fördelar för den som snålar med vattnet hemma. 

Så mycket kostar det att duscha 

Att ta en dusch kostar runt 30 kronor, i dagens situation med höga elpriser, rapporterar P4 som har pratat med läkaren Henrik Widegren.

Han menar att man därför inte behöver duscha varje dag, och på så sätt kan spara vatten, tvål och pengar i plånboken. 

– Det är faktiskt onödigt att göra det så ofta, säger läkaren till P4 Malmöhus

Läkaren: Så ofta ska du duscha 

I inslaget uppger han även att han själv tycker att det är lagom att duscha två till tre gånger i veckan.

– Man tar ganska få risker genom att duscha för lite helt ärligt, man kan liksom inte dö av att vara oduschad, det handlar mer om hygien och kroppsdoft. Såklart om jag inte duschar, ja visst efter ett visst antal dagar eller veckor så kommer jag att börja lukta kropp lite grann. Vi är så ovana att känna kroppsdoft hos varandra så det är lite socialt handikappande kan man säga, läkaren Henrik Widegren.

Slutligen säger läkaren att det räcker med att man sköljer kroppen och enbart tvålar in armhålor och skrev. Ett spartips för att spara på vatten och tvål. 

 – Det som då luktar det är svettkörtlarna som finns i armhålorna och skrevet som har en annan sammansättning, så där växer bakterier mycket mycket mer, och det är egentligen det som luktar. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!