Vill du veta mer om Anders Hansen? Då har du kommit helt rätt
Vill du veta mer om Anders Hansen? Då har du kommit helt rätt - Foto: Carl Bredberg/SvD/TT/Stella Pictures

Allt om Anders Hansen: Familj, utbildning och om han har fru

Den folkkäre hjärnexperten Anders Hansen är programledare för "Din hjärna" i SVT, men selektiv kring vad han delar med sig av gällande privatlivet. Här kan du läsa mer om hans lyxiga vardag.


Anders Hansen ålder – hur gammal är han? 

Anders Hansen föddes den 24 januari 1974, vilket innebär att han fyller 51 år under 2025. 

Anders Hansen familj – har han syskon?

Anders Hansen växte upp i Täby norr om Stockholm. Hans mamma var sjuksköterska, medan hans pappa, som avled 2011, var jurist. 

Hansen har en yngre bror som, enligt King Magazine, jobbar som systemutvecklare.

Anders Hansen utbildning – är han läkare och ekonom? 

Anders Hansen har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm, men är också utbildad till läkare, med specialistutbildning inom psykiatri, vid Karolinska institutet, enligt Land

Gjorde Anders Hansen "Din hjärna" på SVT?

Anders Hansen har, i flera säsonger, programlett serien "Din hjärna" på SVT. 

– I den här serien tar vi med er på en resa in i hjärnan, in i oss själva. Med hjälp av världens främsta experter kommer jag undersöka hur och varför vi människor fungerar som vi gör, har Hansen sagt om programmet, enligt Tv.nu.

I februari 2024 hade Hansens nya SVT-program "Din personlighet" premiär.

"Jag träffar världsledande experter och människor med unika livshistorier för att ta reda på: vad formar oss? Hur mycket kan vi förändras? Vilka är de mörka delarna av vår personlighet och hur utlöses dessa? Kan inte vänta att höra vad ni tycker!", skrev han på Instagram inför premiären.

Skrev Anders Hansen "Hjärnstark"?

Ja, under 2016 kom Anders Hansens bok "Hjärnstark: Hur motion och träning stärker din hjärna".

"I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental 'uppgradering'. Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa", skriver Bonnier Fakta om boken.

Har Anders Hansen partner eller fru? 

Anders Hansen är hemlighetsfull kring sitt privatliv. I februari 2023 hintade dock läkaren om att han är singel och lever ensam.

– Jag har ett gäng nära kompisar och inga spektakulära vanor. Jag bor själv och trivs bra med det. Jag lever ett otroligt tråkigt liv och jag är inte en särskilt intressant person, sa han till Livsstil.se då och när han fick frågan om han inte vill gå in i en kärleksrelation svarade han: 

– Någon gång kanske. 

Har Anders Hansen barn? 

I en intervju med Dagens Nyheter från 2020 har Anders Hansen berättat att han gärna bildar familj i framtiden. Att det inte skett tidigare har berott på hans fokus på karriären.

– Det kanske låter konstigt, men jag har jobbat så mycket så jag har inte prioriterat relationer. Det har inte varit ett medvetet val, utan allt har bara rullat på och varit roligt. Det ena har gett det andra och så märker man att det plötsligt har gått fem år. Jag har inte haft någon överlagd livsstrategi, sa Anders Hansen i intervjun då.

Var bor Anders Hansen?

Enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av bor Anders Hansen ensam i en lägenhet på Östermalm i Stockholm. Hans bostadsrätt är värderad till 9,6 miljoner kronor, enligt Booli.

På hjärnexpertens Instagram får följarna ibland små ledtrådar om hur det ser ut i hans hem, men även på den fronten är Hansen selektiv med vad han delar med sig av. Återkommande i hans flöde är däremot bilder från hans många resor utomlands. 

Anders Hansens lyxlön – bolagen sitter på miljardbelopp

Under taxeringsåret 2022 hade Anders Hansen en inkomst av tjänst på 728 400 kronor, vilket fördelat lika på årets alla månader ger en lyxig lön på 60 700 kronor. Under samma år hade han ett överskott av kapital på hela 99 375 kronor. 

Han är även verksam som styrelseledamot i tre bolag, varav två är i medicin- och sjukvårdsbranschen. Ett av dem, Linc AB, har tillgångar som uppgår till svindlande 3,7 miljarder kronor år 2021. 

Det andra, Gram Medicin AB, omsatte drygt 7,4 miljoner kronor under 2021 och har tillgångar på 32 miljoner.

Har Anders Hansen podd?

Nej, Anders Hansen tycks inte ha någon egen podd, däremot har han gästat flera, däribland Framgångspodden och Prestationspodden

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!