- Foto: Fredrik Sandberg/TT/Arkivbild/TT

Ökad hotbild mot Sverige – särskild händelse inleds

Hotbilden mot Sverige har ökat och en särskild händelse har nu inletts, enligt uppgifter till Aftonbladet. Den särskilda händelsen ska gå under namnet Doris.


Hotbilden mot Sverige har ökat och en särskild händelse har inletts, enligt uppgifter till Aftonbladet. Den särskilda händelsen ska gå under namnet Doris och ska vara redo att stötta Säpo vid ett eventuellt terrorbrott, skriver tidningen.

Enligt Aftonbladet är bakgrunden till att hotbilden ökat Rasmus Paludans koranbränning utanför turkiska ambassaden förra månaden, liksom LVU-kampanjen.

Säpo om den ökade hotbilden mot Sverige

Under onsdagen kom även uppgifter från SVT som gjorde gällande att USA höjer ett varningens finger mot Sverige, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om. Med bakgrund till de koranbränningar som förekommit varnade man för risken för eventuella terrorattacker i Sverige.

Säpo kommenterade under onsdagen att de inte utesluter att terrorhotnivån kan höjas i framtiden. I ett pressmeddelande skrev myndigheten bland annat:

"Efter den senaste tidens händelser kan Säkerhetspolisen se i underrättelseflödet att attentatshoten har ökat. Utvecklingen innebär att Sverige bedöms stå i större fokus än tidigare för våldsbejakande islamism globalt."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!