Normal ingår ett samarbete med ett känt sexleksakföretag, vilket skapar starka reaktioner
Normal ingår ett samarbete med ett känt sexleksakföretag, vilket skapar starka reaktioner - Foto: Christine Olsson/TT/Pexels

Normal i samarbete med sexleksaksjätten: "Hör inte hemma här"

Normal är en kedja som finns i både Sverige och Danmark. Många av Normals produkter har blivit virala på Tiktok och de har ett brett sortiment. Nu går kedjan in i ett samarbete tillsammans med ett sexleksakföretag, vilket väcker blandade känslor.


Normal finns över i stort sett hela Sverige och Danmark och det går att köpa en mängd olika saker i butikerna. Vissa av kedjans produkter har blivit virala på sociala medie-appen Tiktok och många köper sakerna och visar i videor när de testar dem.

Nu har kedjan gått in i ett samarbete med ett annat företag och det skapar starka reaktioner, vilket BT var först att rapportera om. 

Normal börjar samarbeta med Sinful

Normal har nämligen ingått i ett samarbete med det skandinaviska företaget Sinful och har därför börjat sälja sexleksaker i butikerna i Danmark och Sverige. Samarbetet har fått flera kunder upprörda och folk tycker det är smaklöst. 

Majken Salvesen säger i en intervju till BT att hon inte tycker sexleksaker hör hemma på Normal. 

– Det kanske bara är jag som tänker gammaldags. Men jag tycker inte att det hör hemma på ett ställe som Normal, säger Majken om sexleksakerna.

Men andra ställer sig positiva till att sexleksaker har börjat säljas. 

– Jag tycker att det är bra att Normal hjälper till att normalisera det. Det är gammaldags och skevt att det måste gömmas undan, säger kunden Heidi Henriksen till BT.

Chefen om sexleksaksamarbetet

Handelschefen Susanne Hounsgaard har följt de två lägren och poängterar att det inte är något nytt att Normal säljer sexleksaker. Samarbetet med Sinful säger Susanne har hållits oskyldigt och lekfullt.

– Vi har nu inlett ett samarbete med Sinful, där vi medvetet har hållit det väldigt oskyldigt och lekfullt, vilket gjort fler medvetna om att vi säljer den här typen av produkter, säger Susanne Hounsgaard.

På grund av alla reaktioner i butiken och på sociala medier har Normal dock börjat överväga om sexleksakerna ska flyttas till hyllor där de inte är i ögonhöjd för minderåriga, säger Susanne Hounsgaard till BT.


sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!