Nu lanser chokladdryckjätten en ny produkt.
Nu lanser chokladdryckjätten en ny produkt. - Foto: Skärmbild/Pucko/Björn Larsson Ask/TT

Puckos nya produkt får kunderna att hoppa till: "Mjölk från galna kor"

Pucko är ett välkänt varumärke med en 50-årig historia i Sverige. För drygt fyra år sedan fick de klassiska glasflaskorna sällskap av Pucko i burk. Nu lanserar även chokladdryckjätten en helt ny produkt som möts av blandade åsikter.


Den kultförklarade klassikern Pucko är i dag något av en svensk nationaldryck som många köpt i samband med ett besök till korvkiosken. Glasflaskan med den orangea korken och etiketten har nog inte gått obemärkt förbi. 

Den läskande chokladdrycken föddes på sterilgräddefabriken i Järlåsa, där man tillverkade Riddargrädde och Krongrädde. Det var 1953 som man på prov började med chokladdrycken, skriver Pucko på sin hemsida.

Drycken har sedan dess hällts i glasflaskor konserverade på "det gamla viset" genom att flaskorna kokades efter påfyllningen.

"Pucko gjord på mjölk från galna kor"

Sedan starten har Pucko haft flera olika smaker, bland annat mint, salt karamell och apelsin. År 2019 var även ett historiskt år för Pucko som för första gången sedan 1954 sålde drycken på burk.

Ett av de senaste tillskotten till den kultförklarade drycken är Pucko delight. Men nu har chokladjätten däremot lanserat en ny produkt som fått flera att ifrågasätta om det kanske blivit lite för mycket av det goda.

I samband med att Pucko hintade om den nya light-produkten började flera personer undra om det i själva verket var chokladpudding som var den faktiska nyheten.

Puckos nya produkt - chokladpudding. Foto: Skärmbild/Pucko

Pudding-gissningen fick flera kunder att kommentera det nya draget från chokladdrycksjätten:

"Pucko gjord på mjölk från galna kor nu som pudding? Känns lite väl mycket."

"Chokladpudding är det mest puckade på länge."

Flera andra Pucko-fantaster skriver däremot att det är "spännande" med den nya produkten samt att de ser fram emot att köpa chokladpuddingen som nu finns i utvalda butiker.



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!