En badgäst behövde amputera lilltån efter att den åkt i en vattenrutschkana.
En badgäst behövde amputera lilltån efter att den åkt i en vattenrutschkana. - Foto: Karin Grip/SvD/TT/Pixabay

Badgäst behövde amputera lilltån – efter åk i vattenrutschkana

En badgäst som besökt Upplevelsebadet i Skövde var med om en oförklarlig olycka när den åkte i en av badhusets vattenrutschkanor. När gästen åkt klart slutade det hela med att personens lilltå behövde amputeras.


En besökare på Upplevelsebadet i Skövde blev i början av året av med en tå när den åkt i en vattenrutschkana, namngiven Turbo, rapporterar Skaraborgs Allehanda.

I en skadeanmälan till Skövde kommun berättar badgästen att hen fastnat med lilltån i något i rutschkanan. 

Personal på plats agerade direkt vid händelsen och gjorde första förband samtidigt som de tillkallade ambulans. Det hela slutade med att badgästens lilltå behövde amputeras. 

– I dagsläget så har vi inte kunnat påvisa något som kan ha föranlett olyckan, säger Peter Lackdal, enhetschef för Skövde Arenabad till Nyheter24.

Rutschkanan stängdes av: "Alla rutiner har följts"

I dag är vattenrutschkanan avstängd tillsvidare och Peter Lackdal berättar att personalen har lämnat över dokumentation till deras försäkringsbolag som får fortsätta utreda ärendet.

Peter Lackdal berättar även att de kommer fortsätta följa de dagliga rutinerna och de kontroller som de har på badhuset.

–  Alla våra rutiner har följts. Vi har tagit hit en extern besiktningsfirma och dom har varit här fyra gånger för att försöka hitta något eller förstå hur det kan ha gått till. De har ingen förklaring till vad som kan ha orsakat olyckan då det inte framkommit några brister i rutschkanan.

Bad
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!