Nytt snöoväder beräknas komma till Sverige under måndagen
Nytt snöoväder beräknas komma till Sverige under måndagen - Foto: Lars Schröder/Ali Lorestani/TT

Nytt oväder på ingång – minusgrader och snöfall väntas: "Stora mängder"

Dagens snöoväder har precis lagt sig med redan under måndagen beräknad ett nytt snöoväder från Atlanten dra in över Sverige.
– Om man kollar på hur det ser ut nu så är det i samma kaliber som snöovädret som drog in i förrgår, säger meteorologen Josefine Qvarnesjö-Bergstedt.


Snön har precis slutat falla över Stockholm och vägarna skottats fram igen. Nu är ett nytt snöoväder på ingång, vilket Expressen var först att rapportera om.

Under onsdagen drog en snöstorm in över Stockholmsområdet och lämnade flera decimeter snö, och en kraschad lokaltrafik efter sig.

Sjunkande temperatur

Men redan i natt väntas ett nytt snöoväder leta sig in över Sverige. Ovädret kommer västerifrån och det väntas snö över Göteborg, upp över Svealand och södra Norrland under torsdagen.

Temperaturen beräknas sjunka till till upp mot tio minusgrader under natten, även i söder, och hålla i sig under resten av veckan.

Oväder från Atlanten

Just nu befinner sig ett större nederbördsområde över Atlanten och beräknas komma till Sverige under måndagen.

– Det kommer troligen komma i form av regn i Götaland, men kan slå över i snöfall över Svealand, och där kan det komma ganska stora mängder. Om man kollar på hur det ser ut nu så är det i samma kaliber som snöovädret som drog in i förrgår, säger meteorologen Josefine Qvarnesjö-Bergstedt till Expressen och fortsätter:

– Men det är ju ett tag kvar, det kan ändra sig, temperaturer kan ändra sig och nederbördsområdet kan ta en annan bana. Men det finns risk för att det kan bli ett nytt oväder på måndag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!