Så mycket tjänar Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm.
Så mycket tjänar Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Så mycket tjänar Skatteverkets generaldirektör – svindlande miljonlönen

Sveriges myndighetschefer har fått löneökningar och år 2022 var Katrin Westling Palm den högst avlönade kvinnliga chef vars lön sätts av regeringen. Nyheter24 har tagit reda på hur mycket Skatteverkets generaldirektör tjänar.


Skatteverket är en myndighet som har ansvar för att hantera skattefrågor i Sverige. Myndigheten arbetar för att säkerställa att skatteintäkterna används på ett sätt som gynnar samhället och att alla betalar sin rättvisa andel av skatterna.

Skatteverket arbetar med att ta in skatterna och lyder således under regeringen – men de är en fristående myndighet.

Det innebär att regeringen inte kan påverka enskilda människors eller företags skattefrågor.

Skatteverket är en statlig förvaltningsmyndighet i Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT

Så mycket tjänar Skatteverkets generaldirektör

Den 1 november 2017 tillträdde Skatteverkets nya generaldirektör Katrin Westling Palm, 61. Hon har tidigare varit chef för Pensionsmyndigheten sedan 2010, då myndigheten bildades.

Dessförinnan var hon överdirektör vid Skatteverket där hon även varit ekonomidirektör och planeringschef mellan åren 1997–2004.

År 2022 var det Skatteverkets generaldirektör, Katrin Westling Palm, som var den högst avlönade kvinnliga chef vars lön sätts av regeringen, skriver Publikt.

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, hade Westling Palm efter revisionen en månadslön på 167 400 kronor. Det innebär att Karin Westling Parlm hade en årslön på 2 008 800 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!