Sandra Karlsson driver instagramkontot @framtidsgurun. Nu är det klart att hon börjar blogga på Nyheter24
Sandra Karlsson driver instagramkontot @framtidsgurun. Nu är det klart att hon börjar blogga på Nyheter24 - Foto: Privat & Fredrik Sandberg/TT

Nyheter24 värvar den ekonomiska influencern Sandra Karlsson: "Pengar är tid"

Nyheter24 fortsätter sin satsning på privatekonomi och inleder nu ett samarbete med Sandra Karlsson som kommer att agera ekonomibloggare.


Vem är Sandra Karlsson?

Ålder: 32 år

Bor: Boden, Norbotten

Jobbar med: Har precis börjat som Safety officer på Bravida. Planerar och genomför riskanalyser och utbildningar som är arbetsmiljörelaterade.

Favoritmat: Sushi.

Intressen: Jag ägnar en hel del tid åt Instagram och tränar på gym.

Inspireras av: Allt som uppstår i min vardag som jag kan vrida och vända på för att få ett spexigt inlägg på Instagram. Det jag tycker är roligt i livet är personlig utveckling.

Sandra Karlsson är småbarnsmamman från Boden som sedan 2020 driver Instagramkontot @framtidsgurun, där hon delar med sig av tips och egna erfarenheter till över 16 000 följare. 

Nu är det klart att hon börjar blogga hos Nyheter24Framtidsgurun där hon kommer att dela med sig av egna erfarenheter, tips och sparknep på ett pedagogiskt och roligt sätt. 

"Kan jag, kan ni"

Varmt välkommen till Nyheter24 Sandra. Hur känns det att vara ombord?

– Det känns jättespännande och jätteroligt. Jag kliver långt utanför min komfortzon då jag inte bloggat tidigare.

Vad kan läsarna förvänta sig att få ta del av på bloggen?

– De förväntningar man kan ha är att de som vanligtvis tycker ekonomi och börssnack är tråkigt, ska kunna känna att det är lättsamt, pedagogiskt och roligt. Jag hoppas folk känner  "Kan jag, kan ni".

– Någonstans tror jag att man inte bara vill överleva rent ekonomiskt, utan också ha roligt på vägen. Jag hoppas att läsarna kommer känna att det är möjligt även om man sparar pengar

Missarna många gör: "Tiden är extremt värdefull!"

Vad är viktigt att tänka på när man lägger upp en budget?

– Jag tycker att man bör se en budget som ett verktyg och inte något som begränsar dig. Personligen tycker jag att man även bör ställa sig frågorna: Vad tycker jag är viktigt i mitt liv? Vad vill jag lägga pengar på som främjar mitt liv? Och vilka saker är mindre viktiga? Jag brukar tänka att pengar är tid. 

– Det finns inget rätt eller fel men man bör vara medveten om sina utgifter. Vill du köpa någonting för låt säga tusen kronor så kan det vara bra att tänka hur länge du behöver jobba för att tjäna in det. Tiden är extremt värdefull.

Vilket är det bästa ekonomiska tipset du själv fått? 

– Jag har fått mycket inspiration från mina föräldrar som började öronmärka pengar tidigt. Att öronmärka pengar är något jag själv anammade tidigt i livet. Det synliggör vad varje peng ska gå till och skapar en trygghet i vad det är jag har och vad jag kan och inte kan köpa. 

– Det är ett bra verktyg som gör att man kan känna en trygghet och ha ett helhetsperspektiv, samtidigt som man har koll på sin ekonomi. Man blir inte expert direkt utan man måste öva!

Slutligen, vad är ditt mål? 

– Att bli ekonomiskt fri när jag är 55 år. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!